2024. április 24., szerda
KÉZILABDA

Meglepetés Mannheimben, Sterbik a nyolc közé védte a Vardart

Ami nem sikerült a MOL-Pick Szegednek, azt könnyedén megvalósította az MVM-Veszprém, amely az idegenbeli siker után saját közönsége előtt is legyőzte (41:28) az ukrán Motor Zaporizzsját, s így kettős győzelemmel jutott be a férfi Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe. A veszprémiek ellenfele a szkopjei Vardar lesz, amely az első mérkőzésen elért 30:30-as döntetlen után a macedón fővárosban 25:24-re nyert a lengyel Wisla Plock ellen. A mérkőzés hőse az adai Sterbik Árpád volt, aki az 59. percben a hazaiak egygólos előnyénél szenzációs bravúrt bemutatva hárította Ivan Nikčević ziccerét, de ez is bizonyára kevés lett volna, ha a Vardar csapatának nem tagja a remek napot kifogó Alem Toskić, aki nyolcszor volt eredményes a lengyelek elleni visszavágón.

Örülünk a továbbjutásnak, harcoltunk, küzdöttünk, hogy ott legyünk a nyolc között. Kedden már a Meskov Breszt ellen lépünk pályára a SEHA-ligában, s utána következik a négyesdöntő, majd a Veszprém elleni BL-párharc. Az esélyes jelzőt átengedjük a magyar csapatnak, de minden tőlünk telhetőt megteszünk majd, aztán kiderül, mire lesz elég” – mondta Toskić.

A nyolcaddöntő legnagyobb meglepetését a Zagreb szolgáltatta, amely a saját közönsége előtt elszenvedett egygólos vereség után Mannheimben két góllal győzte le a Rhein Neckar Löwent, a Bundesliga első helyén álló együttest, s bejutott a legjobb nyolc közé. A németek az első félidőben 15:10-re is vezettek, azonban a horvátok nem adták fel, s az 50. percben kiegyenlítettek, majd a hajrában egy 5:1-es sorozattal eldöntötték a továbbjutást.

A Löwen az elmúlt két idényben kétszer kapott ki saját közönsége előtt, a mi győzelmünk a harmadik vereségüket jelentette. A tét miatt minden bizonnyal ez a legfájóbb vereségük. Az utolsó tíz percben mindent megtettek, hogy fordítsanak, azonban mi tartottuk magunkat a taktikához. Nem fogunk ezzel a győzelemmel megelégedni, ha sikerült a Löwent Mannheimben legyőznünk, miért ne sikerülne a PSG elleni párharcot is megnyerni? Ők Karabatić és Barrachet nélkül maradtak, még így is tele vannak sztárokkal, azonban a PSG Karabatićtyal egy egészen más csapat” – nyilatkozta Stefan Vujić, a Zagreb játékosa.

Férfi-BL, nyolcaddöntő, visszavágók: Rhein-Neckar Löwen (német)–Zagreb (horvát) 29:31 (továbbjutott a Zagreb 54:53-as összesítéssel), Flensburg-Handewitt (német)–Montpellier (francia) 31:30 (tj. a Flensburg kettős győzelemmel, 59:57-tel), Veszprém–Motor Zaporizzsja (ukrán) 41:28 (tj. a Veszprém kettős győzelemmel, 70:52-vel), Kielce (lengyel)–Meskov Breszt (fehérorosz) 33:30 (tj. a Kielce kettős győzelemmel, 65:58-cal), Vardar Szkopje (macedón)-Wisla Plock (lengyel) 25:24 (tj. a Vardar Szkopje 55:54-gyel). Korábban játszották: Kiel (német)–Szeged 36:29 (tj. a Kiel 65:62-vel).

A negyeddöntő párosítása: Zagreb–PSG, Kiel–Barcelona, Vardar Szkopje–Veszprém, Flensburg–Kielce.