2024. március 28., csütörtök

Köszönetet mondott a polgármester

Kiváló sportolót és kitüntetett újságírót fogadott Zentán

Ceglédi Rudolf zentai polgármester pénteken a városházán fogadta Fodor Istvánt, lapunk újságíró-szerkesztőjét, aki a vajdasági magyar közösség nyelvének és kultúrájának megőrzése érdekében végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesült, és Nemes Viktor birkózót, aki a szerbiai kötöttfogású birkózóválogatott tagjaként Rigában a felnőtt Európa-bajnokságon 75 kg-os súlycsoportban ezüstérmet szerzett. A fogadáson Ceglédi Rudolf polgármester gratulált mindkét kitüntetettnek, és megköszönte, hogy ily módon is öregbítik Zenta hírnevét.

Nemes Viktor, Ceglédi Rudolf és Fodor István (Gergely Árpád felvétele)

Nemes Viktor, Ceglédi Rudolf és Fodor István (Gergely Árpád felvétele)

– Köszönjük Fodor Istvánnak azt az újságírói-szerkesztői tevékenységet, melyet már körülbelül negyven éve művel, Nemes Viktornak pedig szurkolunk, hogy a közeljövőben megszerezze az olimpiai kvótát, és utána Rióban ennél még fényesebb érmet szerezzen – fogalmazott a polgármester.

A köszöntés után Fodor István elmondta, hogy harmincnyolc éve van a szakmában, ebből harminc éve szerkesztőként is, és hogy számára az újságírás az értékesebb:

– A szerkesztői titulust nagyobb rangúnak tartják, de szerintem az újságírói hivatás sokkal fontosabb. Az átadási ünnepség nagyon szép és jól szervezett volt, nagy megtiszteltetés a kitüntetés, az egyetlen hátulütője, hogy azóta sok interjút kellett adnom, márpedig én inkább a kérdezői oldalon szeretek állni.

Nemes Viktor azt mondta, örül annak, hogy sikerült ezt az érmet megszereznie, az viszont elszomorítja, hogy ezt nagybecskereki, és nem zentai színekben tehette meg:

– Az örömöm akkor lenne teljes, ha zentai klubban birkózhatnék, de sajnos Zentán egy élsportoló nem nagyon tud megmaradni, mert nem kapja meg azt az anyagi támogatást, amire szüksége van. Nekem ez egy fájó pontom, de remélhetőleg ezen változtatni fognak, és a jövőben a többi élsportolóval együtt zentai csapatok tagjaiként gyűjthetünk ilyen érmeket.