2024. április 25., csütörtök

A nagykikindaiak nem adják földjeiket

A gazdák minden lehetséges módon megakadályoznák, hogy a német Tenis vállalat földeket béreljen a város területén

Ladislav Tomić, a Tartományi Képviselőház Mezőgazdasági Bizottságának elnöke, független parlamenti képviselő megerősítette, hogy a nagykikindai gazdák minden lehetséges eszközt bevetve fognak küzdeni az ellen, hogy a német Tenis mezőgazdaság nagyvállalat ősztől földet béreljen a város területén.
A politikus értesülései szerint a szóban forgó vállalat nagyjából 3 ezer hektár termőföldet bérelne a városi önkormányzat területén. Megengedhetetlen, hogy a legtermékenyebb földeket külföldiek béreljék, a gazdák ezt nem fogják megengedni, nyomatékosította Tomić, majd a nagykikindai gazdák támogatásáról és együttérzéséről biztosította a zombori gazdákat, akik szavai szerint szintén „kizsákmányolók” ellen küzdenek.
– Ha elfoglalják és kisajátítják földjeinket, a szerbiai gazdák megélhetési lehetőség nélkül maradnak. Elveszítik a földeket, nem lesz mit megművelniük, nem lesz hol dolgozniuk. A szerb kormány térdre kényszerítette a gazdákat – fogalmazott Tomić, aki 2012-ben a Szerb Haladó Párt színeiben indult a tartományi parlamenti választásokon, időközben azonban kilépett a pártból és független képviselőként politizál.