2024. március 29., péntek

Pályázat a villanygazdaság igazgatójának megválasztására

A szerb kormány tegnap meghirdette a pályázatot a Szerbiai Villanygazdaság (EPS) vezérigazgatói tisztségének betöltésére. A négy évre szóló mandátumra 30 napig lehet jelentkezni. A jelölt nem tölthet be tisztséget politikai pártban, illetve ha van pártfunkciója, akkor az igazgatói mandátum idejére le kell mondania róla. A jelentkezőnek legalább négyéves egyetemi végezettséggel és legkevesebb ötéves munkatapasztalattal kell rendelkeznie, amelyből három évet a villanygazdaság tevékenységéhez megfelelő munkakörben kellett eltöltenie.
A szerbiai kormány idén március 3-án mentette fel tisztségéből Aleksandar Obradović eddigi igazgatót. A leváltást Aleksandar Vučić miniszterelnök azzal indokolta, hogy az igazgató nem tartotta magát a kormány által meghirdetett takarékossági programhoz és felelőtlen módon két Audi gépkocsit vásárolt.
A kormány idén március 15-én döntött a közvállalat igazgatói posztjára vonatkozó pályázat kiírásáról, majd Milorad Grčićet nevezte ki megbízott igazgatónak. Grčić eddig az EPS társadalmilag felelős üzleti irodájának az igazgatója, azt megelőzően pedig a Kolubarai Szénbánya igazgatója volt.