2024. április 25., csütörtök

Biztosítsd a saját sikered!

A fiatalok az üzleti élet gyakorlati oldalával, a költségvetés-készítés és takarékoskodás fontosságával ismerkedtek

A Fiatalok Eredményei szervezet az AXA Biztosító főtámogatásával két éve szervez a középiskolások számára műhelymunkát, amelynek fő célja, hogy felhívja a fiatalok figyelmét arra, miért is fontos okos pénzügyi döntéseket hozni. A Biztosítsd a saját sikered! elnevezésű projektum részvevői Szabadkán a Bosa Milićević Közgazdasági és Vegyészeti Technológiai Szakközépiskola harmad-, illetve negyedéves tanulói voltak, akik tegnap vették át a diplomáikat. A program egyébként, mint azt Ksenija Milić, a szervezet képviselője elmondta, összesen hat szerbiai városban zajlik sikeresen.

A műhelyeket az AXA Biztosító pénzügyi szakemberei tartották, s ezek során a diákok megtudhatták, hogyan állítsák össze családi költségvetésüket, miért fontos a takarékoskodás, illetve a biztosítás előnyeivel is megismerkedhettek. A diákoknak viszont arra is felhívták a figyelmét, hogy annak ellenére, hogy nagyon odafigyelnek, tervezik a költségvetésüket, bármikor történhet valami előre nem látható dolog. A takarékoskodás, költségvetés-tervezés és biztosítás mellett és ezzel párhuzamosan a diákok a saját vállalkozásuk beindításáról, a pénzügyi oldaláról is hallhattak az előadóktól. A Biztosítsd a saját sikered! elnevezésű projektumot egyébként több éve a világ más országaiban is sikerrel szervezik az AXA Csoport támogatásának köszönhetően.

A szerbiai Fiatalok Eredményei szervezet ezen a programon kívül további hat sikeres projektumot működtet, amely célja a fiatalok üzleti érzékének a fejlesztése.