2024. április 18., csütörtök
TENISZ

Federer Novak ágán

A február eleji térdműtéte óta először szereplő Roger Federer a címvédő Novak Đoković ágára került a Miamiban megrendezésre kerülő 1000-es torna sorsolásán. A tenisz két híressége az elődöntőben, április 1-jén találkozhat, ha addig sikerrel vesznek 4-4 akadályt.

Đoković a 2. fordulóban kezd, első ellenfele pedig a cseh Jiri Vesely és a brit Kyle Edmund meccsének győztese lesz. A 3. fordulóban Kližan vagy Pospisil, a nyolcaddöntőben Thiem vagy F. Lopez, a negyeddöntőben pedig Berdych, Gasquet vagy A. Zverev következhet. Federer negyedében Ferrer, Simon, Čilić és Del Potro kapott helyet, az alsó ágon pedig Murray, Wawrinka, Nadal, Nisikori, Tsonga, Raonić (ha a sérülése miatt nem lép vissza) és Isner a legmagasabban rangsorolt kiemeltek. Viktor Troicki a 2. fordulóban a fiatal orosz Rublyov és a spanyol Cervantes meccsének továbbjutóját várja, Dušan Lajović pedig a selejtezőből várja első ellenfelét.

Sok szerencsével, de nagyon szép sikert jegyzett Miamiban a selejtezőben Stollár Fanni. A szabadkártyás magyar 6:3, 3:0-ra vezetett, amikor a szlovén Polona Hercog feladta a meccset. Stollárnak a tábláért a 30 éves francia Pauline Parmentier az ellenfele. Kitett magáért a felgyógyulás után első tornáján szereplő Aleksandra Krunić, aki a lett Anasztaszia Szevasztovát ütötte ki, és a tábláért az egyre jobb görög Maria Szakarival játszik.

Filip Krajinović még nem kezdett a kínai Sencsenben, mert a challenger múlt éjjelre kiírt meccseit eső miatt elhalasztották, így a zombori, ha az időjárás megengedte, csak ma hajnalban lépett pályára a kínai Vu Divel. A mexikói San Luis Potosiban Peđa Krstin rutinosan nyert a szabadkártyás Tiger Hank ellen és a 2. fordulóban a francia Matthias Bourgue-vel találkozik. Késő este rajtolt Györe László, ellenfele pedig a selejtezőből érkezett argentin Augustin Velotti, a ranglista 312. helyezettje.

A Canberrában táblára jutott Bondár Anna az 1. fordulóban a francia Sherazad Reix-jel kezd, a floridai Naplesben Gálfi Dalma az egyiptomi Sandra Samirral vív meg a tábláért, ugyanott Jani Réka Luca a selejtezőből vár ellenfelet, Jovana Jakšić pedig a teljesen újonc 16 éves amerikai Victoria Emmával mérkőzik.

Az élvonalbeli tenisz ezeken a szabadnapjain a világsajtó az Indian Wells-i tornaigazgató Raymond Moore-ral foglalkozik, aki becsmérlően nyilatkozott a teniszezőnőkről, s tegnap le is mondott a tisztségéről. E kérdésben Đokovićot is faggatták, aki elég ügyetlenül fogalmazott, és sok média máris azt ragadta ki szavaiból, hogy ő nem tartja igazságosnak a nemek kereseti egyenlőségét, és a férfiteniszezők magasabb tornadíját szorgalmazza, amivel felháborodást váltott ki a világhálón és a közösségi oldalakon.

MIAMI – A női torna selejtezője 1. fordulójában: Krunić–Szevasztova 6:4, 6:3, Stollár–Hercog 6:3, 3:0 – feladás.

SAN LUIS POTOSI – A challenger 1. fordulójában: Krstin–Hank 6:3, 6:4.

CANBERRA – A női ITF-torna selejtezőjének döntőjében: Chiang–Barzó 6:4, 6:4.

NAPLES – A női ITF-torna selejtezőjének 2. fordulójában: Gálfi–Chang 6:2, 6:4.