2024. április 25., csütörtök

„Csokievés helyett összpontosítsanak a terroristákra”

Ahhoz, hogy sikeres legyen az ellenség elleni küzdelem, nevén kell nevezni az ellenséget, mondta Izrael titkosszolgálatért felelős minisztere

Élesen bírálta a brüsszeli terrortámadást követően a belga hatóságokat és a politikai csúcsvezetést Yisrael Katz, az izraeli titkosszolgálatért felelős miniszter. Katz értékelése szerint a belgák nem veszik komolyan a szélsőséges muszlimok jelentette fenyegetést. Nem lehet egy időben csokit enni és küzdeni a terrorizmus ellen, bírált a miniszter.
– Ha a belgák továbbra is gondtalanul fogyasztják a csokit, élvezik az életet és nagy liberálisnak, vagy demokratának állítják be magukat, ahelyett hogy azokkal a muszlimokkal foglalkoznának, akik terrortámadásokat hajtanak végre, akkor soha nem lesznek képesek érdemben küzdeni ezek az emberek ellen. Az európai csúcsvezetés és Barack Obama komolyan veszélyeztetik az erőszak és a terrorizmus ellenes küzdelmet, mivel nem hajlandók kimondani, hogy iszlám terrorizmusról van szó. Ha az ember nem azonosítja és nem nevezi meg egyértelműen ellenségét, akkor nem folytathat ellene sikeres globális küzdelmet – fogalmazott Katz.