2024. április 19., péntek

Humorral fűszerezett üzlet

Ügyes üzleti húzás, gerillamarketing, szellemes, humoros, olcsó, mégis figyelemfelkeltő – bárminek nevezzük, hatásos és működik az a szabadkai és szegedi vendéglős akciója, amely fogyasztásra invitálja a betérő vendégeket.

Ha valaki szépen kéri a kávét, száz forinttal olcsóbban kapja, olvasható a szegedi Hotel Auris elé kihelyezett hirdetési táblán. Kiderült, csak poénról van szó. A kávé így is, úgy is 280 forint. Nem akciókkal akarták felhívni az emberek figyelmét, hanem egy-egy kedves vagy vicces üzenettel szeretnének mosolyt csalni az arcukra, magyarázza a szállodavezető. A lényeg a humoron van.

A múltkor szinte tolongtak a szelfizni vágyók a hirdetési táblájuk előtt, amelyre azt írták ki: „Olyan hideg sört csapolunk, mint a volt partnered szíve.” A tavaly júliusban nyitott szálloda előtt hetente-kéthetente változik a kiírás. Hogy mi lesz a következő meglepetés, azt a szállodavezető nem akarta elárulni. Semmivel sem marad el a szabadkai piac egyik kávézójának ajtaja előtti táblán olvasható megmosolyogtató – egyesekből nem kis megbotránkoztatást kiváltó – invitálás: „Ku*va jó kávézó.” Hogy a kávézó ennyire jó, vagy a kávéjuk is, azt nem sikerült kideríteni.