2024. április 25., csütörtök

Húsvétra készülődve

A Kertváros helyi közösség épülete adott otthont tegnap délután annak a húsvéti kézműves-foglalkozásnak, amelyet a Vajdasági Magyar Szövetség helyi szervezete tartott meg.

László Edit, a VMSZ helyi szervezetének elnöke lapunknak elmondta, a Kertváros Szabadka egyik legidősebb helyi közössége, szerencse viszont, hogy itt a Jovan Mikić Általános Iskola, így onnan bevonzzák a gyerekeket. Több éve szerveznek a nagyobb ünnepek előtt ehhez hasonló kézműves-foglalkozást, amelyen az iskola alsósai vannak jelen. Tegnap délután mintegy harminc diák vett részt a műhelymunkában, a gyerekek főtt tojást festettek, sztiroporból (hungarocell) kivágott tojásalakot díszítettek szalvétával, valamint pamuttal, filccel is dolgoztak.
Tóth Éva tanító néni lapunknak azt mondta, minden évben nagy örömmel jönnek a helyi közösségbe, mert így a néphagyományok ápolása előtérbe kerül. Erre az iskolában is odafigyelnek az órán, és nagyon szeretnek kézműveskedni.
A lányok inkább virágmotívumokkal, a fiúk pedig emberalakokkal, fiús motívumokkal díszítették a tojásokat, közben barátkoztak, pogácsát és üdítőt fogyasztottak.