2024. április 23., kedd

Vučić: Szerbiát nem fenyegeti veszély

A napokban összeül a biztonsági szolgálatok koordinációs testülete

Szerbiát nem fenyegeti terrortámadás veszélye, mondta Aleksandar Vučić miniszterelnök a brüsszeli támadást követően. Mint hozzátette, mindennek ellenére néhány napon belül összeül a biztonsági szolgálatok koordinációs testülete, hogy az illetékesek egyeztessenek a terrorizmus témájában. Ezt követően Tomislav Nikolić köztársasági elnökkel megvitatja annak lehetőségét, hogy a Nemzetbiztonsági Tanács is összeüljön.

Vučić reményét fejezte ki, hogy Európa és a világ, illetve a biztonsági szolgálatok a jövőben az eddigieknél is szorosabban fognak együttműködni, hiszen értékelése szerint a terrorizmus ellen kizárólag az erők egyesítésével lehet sikeresen küzdeni.

A terrorizmus őrületét szinte lehetetlen legyőzni, ez a Szerbiánál jóval gazdagabb országoknak sem sikerült, magyarázta Vučić, hozzátéve: a legjobb megoldás az, ha az államok bátran lépnek fel, nem mutatnak félelmet, megfelelő intézkedéseket foganatosítanak és minden lehetséges eszközzel küzdenek ez az ártalmas jelenség ellen.

– A migránsválság és az árvizek miatt magasabb szintre emeltük a biztonsági szolgálatok készültségét. A következő napokban higgadtan felülvizsgáljuk, hogy miként tudnánk még hatékonyabban védeni a kulcsfontosságú létesítményeket az országban – taglalta a miniszterelnök.