2024. április 25., csütörtök

A zentai állatvédők javára jótékonykodtak

Szombaton este a zentai Mojo klubban jótékonysági koncerttel ünnepelte meg fennállásának harmadik évfordulóját a helybéli Lajka Állat- és Természetbarátok Egyesülete. Lučić Viktor, a klub tulajdonosa ugyanis a koncert belépőjegyeiért kapott pénzt, mintegy 40 ezer dinárt, a zentai állatvédőknek adományozta.

A szabadkai Chick Norris zenekar fellépése előtt Gondi Martina, a civil szervezet vezetője és Lengyel Zsófia aktivista üdvözölte az egybegyűlteket.

Martina köszöntőbeszédében arra hívta fel a jelenlévők figyelmét, hogy az egyesületük jelenleg mintegy 40 kutyáról és 3 macskáról gondoskodik, a gondozásra szoruló házi kedvencek száma azonban állandóan növekszik, ideiglenes befogadóhelyük kapacitása azonban véges.

–Jelenleg is van egy kutyusunk, akinek a következő két napban kellene helyet találnunk, a gazdája ugyanis külföldre költözik, s értesített minket, hogy a tőlünk örökbefogadott házi kedvencet azonnal helyezzük el valahova – mesélte Martina, s hozzátette, hogy még sok víznek kell lefolynia a Tiszán ahhoz, hogy Új-Zélandhoz hasonlóan szűkebb pátriánkban is olyan törvény szülessen, amelynek értelmében az emberek mellett az állatokat, így a kutyákat is érző lényeknek kell tekinteni. Az est folytatásában a zentai állatvédők tiszteletbeli taggá választották mindazokat a zentaiakat, akik folyamatosan támogatásban részesítik a lajkásokat.

A születésnapon jelen volt ifj. Drenkovics Tibor, a bácskossuthfalvi 9+1 Nemzetközi Művésztelep elnökhelyettese, aki a művésztelep nevében egy képet adományozott a zentai állatvédőknek.

Ifj. Novák Mihály alkotását a koncert szünetében megrendezett tombolán sorsolták ki a közönség körében.