2024. április 20., szombat

Senki nem élte túl

Hatvankét áldozata van a repülőgép-szerencsétlenségnek

Leszállás közben a földnek csapódott, darabokra szakadt és kigyulladt egy Dubaiból érkező utasszállító repülőgép szombaton hajnalban a dél-oroszországi Rosztov-na-Donu repülőterén, a fedélzeten lévő mind a 62 ember életét vesztette – közölték az orosz hatóságok. A FlyDubai fapados légitársaság Boeing 737-800-as gépén 55 utas és hétfőnyi személyzet tartózkodott.

Az egyesült arab emírségekbeli légitársaság Facebook-oldalán közzétett lista szerint az utasok között negyvennégy orosz, nyolc ukrán, két indiai és egy üzbég állampolgár volt, többségükben turisták. A személyzet teljesen nemzetközi volt.

A gép a Rosztov-na-Donu környékén tomboló viharos időjárás miatt mintegy két órán át körözött a repülőtér légterében, és erős oldalszélben másodszorra kísérelte meg a landolást, amikor helyi idő szerint 3.42-kor, mintegy 250 méterre a leszállópálya előtt a földnek csapódott – közölte a vizsgálatot irányító orosz hatóság.

Vaszilij Golubjov, a Rosztovi terület kormányzója szerint a katasztrófát feltehetően a szinte hurrikán erejű széllökések okozták. A viharos időjárás miatt előzőleg több járatot a közeli Krasznodarba irányítottak át.