2024. április 25., csütörtök

Új kiadványunkat is bemutattuk

A Magvető oromhegyesi élőújságján vehette kézbe először a közönség a Szórványlétben című kötetünket

Az oromhegyesi élőújság kezdetén a házigazdák nevében Teslić Zoran köszöntötte az egybegyűlteket és lapunk munkatársait, akik ezúttal a megszokott forgatókönyvet némiképp felborítva, elsőként a néhány nappal ezelőtt megjelent Szórványlétben című kiadványt mutatták be a közönségnek. A Hétvége mellékletben több mint egy éve rendszeresen megjelenő rovat elindításának körülményeiről és jelentőségéről a melléklet szerkesztője, Kabók Erika, a sorozatban megjelent riportokat felölelő kötetről pedig annak szerkesztője, Fodor István beszélt az oromhegyesieknek, kiemelve, hogy kordokumentum jellegű kiadványról van szó, amelynek a tervek szerint folytatása is lesz.

Lapunk munkatársai az oromhegyesi élőújságon (fotó-Ótos András)

Lapunk munkatársai az oromhegyesi élőújságon (fotó-Ótos András)

Ezt követően előbb lapunk főszerkesztője, Varjú Márta osztotta meg gondolatait az egybegyűltekkel, kitérve egyebek mellett a lap múltjának és jelenének legmeghatározóbb momentumaira, valamint azokra a támadásokra is, amelyek az elmúlt időszakban érték a Magyar Szót, majd a 2016-os Naptár szerkesztője, Nagy Magdolna beszélt a kiadványban szereplő tartalmakról, illetve a mögöttük meghúzódó gondolatiságról, hiszen – mint ismeretes – a Naptár ezúttal az elvándorlás témáját járja körül, több különböző szemszögből megközelítve.

A est folytatásában már valóban a mezőgazdasági témáké és lapunk mezőgazdasági mellékletéé, a Magvetőé volt a főszerep, ugyanis előbb annak szerkesztője, Varga Attila ismertette a melléklet szerkesztéspolitikájával kapcsolatos legfontosabb irányelveket, valamint kitért a mezőgazdasági termelők mindennapjait leginkább érintő kérdésekre is. Ezt követően pedig az est meghívott vendége, Molnár Viktor, a Tartományi Mezőgazdasági, Víz- és Erdőgazdálkodási Titkárság segédtitkára ismertette a titkárság által kínált támogatási lehetőségeket, valamint azokat az irányvonalakat, amelyek a következő időszakban várhatóan a leginkább meghatározzák a mezőgazdasági termelők helyzetét.

Az est végén, a hagyományokhoz híven, az egybegyűltek is kérdéseket tehettek fel a megjelenteknek, illetve gondolataikat is megoszthatták velük. Ennek lehetőségével többen is éltek a jelenlévők közül, aminek köszönhetően az összejövetel kötetlen beszélgetéssel zárult.

A Szórványlétben című kiadványunk 300 dináros áron vásárolható meg, azokat viszont, akik részt vesznek a Magvető nyereményjátékában, amelynek főnyereménye egy háromfogú talajlazító gép az adai Agromerkur vállalat jóvoltából, azaz összegyűjtik a Magyar Szó Magvető mellékletében megjelenő szelvényeket, és beküldik a megadott címre, szerkesztőségünk megajándékozza a nagy népszerűségnek örvendő sorozat keretében megjelent, riportokat felölelő kötettel.