2024. április 25., csütörtök

Mobil EKG-készülék és más ajándék

Az adai egészségház németországi humanitárius segélyben részesült a Duga civil szervezet közreműködésével
Urbán Mónika, Vesna Civrić és dr. Balog András az adománnyal (Csincsik Zsolt felvétele)

Urbán Mónika, Vesna Civrić és dr. Balog András az adománnyal (Csincsik Zsolt felvétele)

Adán az egészségházban ünnepélyesen átadták azoknak az egészségügyi eszközöknek egy részét, amelyet dr. Erzsébet Fessl de Alemany a németországi Csilla von Boeselager Alapítvány által juttatott el Vajdaságba.

A humanitárius segélyt az alapítvány szerbiai képviselőjeként az adai Duga civil szervezet elnöke, Vesna Civirć adta át Urbán Mónika polgármester-helyettesnek és dr. Balog Andrásnak, az egészségház igazgatójának. Vesna Civrić elmondta, hogy a Németországból 25 tonnás kamionnal ideszállított humanitárius szállítmány értéke megközelítőleg 20 000 euró. A szállítmányból az adai egészségház mellett jutott még a nagybecskereki és a zentai kórháznak is. A civil szervezet elnöke közölte, hogy a zentai kórháznak 25 darab elektromos betegágyat juttattak el. Megjegyezte, hogy a szállítási költségeket a németországi alapítvány fizette, az adai önkormányzat közbenjárásának köszönhetően pedig a szállítmány mentesül a vámilleték fizetése alól. Továbbá azt ígérte, hogy az elkövetkezőkben újabb humanitárius segélyszállítmányok érkeznek majd Szerbiába.

Dr. Balog András megköszönte az adományozóknak és a közreműködőknek a humanitárius segélyt. Elmondta, hogy a nehéz gazdasági helyzetben bármilyen humanitárius segély nagyon jól jön az egészségügyi intézménynek. Majd közölte, hogy kaptak egy mobil EKG-készüléket, amelynek nagy hasznát látja a mentőszolgálat, valamint egészségügyi anyagokat, köztük egyszer használatos kesztyűket és kötszereket, illetve néhány matracot és nagy mennyiségű ruhaanyagot, amelyből takarókat tudnak varratni.