2024. április 25., csütörtök
LABDARÚGÁS – EURÓPAI KUPAPOROND

Barca–Atlético a BL-negyeddöntőben

Pénteken a svájci Nyonban megtartották az európai kupasorozatok negyeddöntőinek sorsolását, aminek eredményeként kialakult a Bajnokok Ligája és az Európa-liga következő fázisának párosítása is. A BL-ben két igazi rangadót is rendeznek majd, a spanyol bajnoki éllovas Barcelona ugyanis az ugyanott második Atlético Madriddal, míg a PSG a Manchester Cityvel vív meg. A Real Madridnál és a Bayern Münchennél viszont elégedettek lehetnek, előbbi ugyanis a Wolfsburggal, utóbbi pedig a Benficával került össze. A spanyol párharc létrejötte után megszólaltak a klubok képviselői is, mindkét fél szerint a lehető legnehezebb feladat vár rájuk. „Nem hiszem, hogy kaphattunk volna keményebb ellenfelet, az Atlético Madrid védelme a legjobb a Bajnokok Ligájában a nyolc közé jutó csapatok közül” – fogalmazott Javier Bordas, a Barca elnökségi tagja, de hasonló véleményt osztott meg a közvéleménnyel Diego Simeone, az Atlético edzője is: „Izgalommal tölt el a párosítás. A Barcelona a világ legjobb csapata. Nincs is annál jobb, mint amikor a legjobbal mérkőzhetsz meg.”

Az Európa-liga-negyeddöntők sorsolása is hozott egy igazi csemegét, hiszen a német sikeredző, Jürgen Klopp mostani és korábbi csapata, a Liverpool és a Borussia Dortmund éppen egymással vív majd meg a továbbjutásért. E mellett a slágermeccs mellett a BL-hez hasonlóan itt is lesz spanyol derbi, a Bilbao a címvédő Sevillával harcol majd a továbbjutásért. Érdekesnek ígérkezik a Braga és a Sahtar párharca is, a mindenki által áhított Sparta Prahával pedig a Villarreal párbajozhat.

A BL-párharcok első meccseit április 5-én és 6-án, a visszavágókat április 12-én és 13-án rendezik meg, az Európa-ligában április 7-én játsszák az első meccseket, 14-én pedig a visszavágókat.

Bajnokok Ligája, a negyeddöntő párosítása: Wolfsburg–Real Madrid, Bayern München–Benfica, Barcelona–Atlético Madrid, PSG–Manchester City.

Európa-liga, a negyeddöntő párosítása: Braga–Sahtar Donyeck, Villarreal–Sparta Praha, Athletic Bilbao–Sevilla, Borussia (D)–Liverpool.