2024. április 19., péntek

Megnyílt a Shoppi

A bevásárlóközpontban csaknem húsz különféle üzlet várja a vásárlókat

Hatalmas volt az érdeklődés csütörtökön délelőtt a Shoppi kiskereskedelmi üzletlánc megnyitóján, volt, aki már reggel nyolc órakor sorban állt egyes üzletek előtt, ahol az előző napokban nagy akciókat és kedvezményeket hirdettek. A Shoppi az első ilyen névvel futó bevásárlóközpont az országban, az őt működtető MPC Properties azonban már évek óta jelen van az országban, és olyan üzletközpontok fűződnek a nevéhez, mint az Ušće Belgrádban.

A megnyitón Thomas H. Villadsen, az MPC Properties igazgatója azt mondta, az a tény, hogy az egész parkot száz százalékban kiadták arról tanúskodik, hogy egy sikeres központról beszélhetünk majd.
Maglai Jenő, Szabadka polgármestere megköszönte a kivitelezőnek, vagyis az SMB Gradnjának a kitűnő munkát, hiszen rekord idő alatt lett kész az épület.
– Az alapkövet tavaly július 16-án tettük le. Nagy örömömre szolgál, hogy ma itt lehetünk, és átadhatjuk a szabadkaiaknak ezt a központot. Mindez nem tanúskodik másról, mint arról, hogy Szabadka fejlődik! – mondta a polgármester.
Valóban hatalmas volt az érdeklődés a Shoppi megnyitóján, a legidősebb generáció is ellátogatott a megnyitóra, de ők elsősorban kíváncsiságból érkeztek, majd a legtöbben lapunknak azt mondták, ez sem az ő pénztárcájuknak lett kitalálva.
Sok fiatal az iskolából is elkérte magát, hogy ott lehessen az elsők között a divatáru boltok megnyitóján, sokan azonban közülük sem vásároltak, inkább csupán nézelődtek.
A Shoppi egyébként teljes körű ellátást biztosít az ideérkezőknek, hiszen elfogyaszthattunk a helyszínen egy kávét, teát az új kávézóban, ruhát, cipőt, sportfelszerelést is vásárolhatunk, de a heti nagybevásárlást is elintézhetjük a helyszínen, ha akarjuk. A bevásárlóközpontban van optikus, gyógyszerész is, illatszerbolt, valamint könyvesbolt és könyvkereskedés, illetve két gyermeküzlet is, ahol ruhanemű mellett játékot is vásárolhatunk. Az üzletek többsége olyan márkanevet forgalmaz, amelyhez Szabadkán eddig nem lehetett hozzájutni, és sokan Szegedre, illetve más városokba mentek, ha ezekben az üzletekben akartak ruhát venni.
A cipők és ruhák ára kedvezőnek mondható, hiszen a nyitási akciók alkalmával 600–1200 dinárért már lehet női felsőt, inget vásárolni, a gyermekruházat esetében is 400–600 dinárért már tavaszi ruházat is kapható.
A megnyitót követően, a déli órákban még mindig csak néhányan sétáltak szatyrokkal a kezükben, vagyis vásárló az első néhány órában úgy tűnt, alig akadt.