2024. április 19., péntek

Nadal is elődöntős

A negyedik helyen kiemelt spanyol Rafael Nadal két játszmában legyőzte a japán Nisikori Kejt, ezzel bejutott az elődöntőbe pénteken a kaliforniai Indian Wellsben zajló keménypályás tenisztorna férfiversenyében.

Az első játszmában az ötödik kiemelt Nisikori 3:1-re ellépett pontatlanul teniszező ellenfelétől, ám Nadal játéka ezt követően sokat javult, bravúros megoldásokat mutatott be, szinte minden hosszú labdamenetet ő nyert, 4:3-ra fordított, majd 5:4 után is elvette ellenfele adogatójátékát.

A korábbi világelső eleinte a második felvonásban is remekül teljesített, és bár 4:1 után a japán 4:3-ra felzárkózott, a szoros játékokat hozó hajrában Nadal magabiztosan lezárta a negyeddöntőt. Pályafutásuk során tizedik alkalommal találkoztak egymással, és a pénteki volt Nadal kilencedik sikere.

A spanyol ellenfele az elődöntőben a világranglistát vezető szerb Novak Đoković és a kilencedik helyen kiemelt francia Jo-Wilfried Tsonga meccsének győztese lesz. A másik ágon a kanadai Milos Raonić (12.) és a belga David Goffin (15.) játszik a fináléba kerülésért.