2024. április 26., péntek
LABDARÚGÁS - EURÓPA-LIGA

Három spanyol csapat is a nyolc közé juthat

A címvédő Sevilla mellett a Villarreal, valamint a Valencia–Athletic Bilbao párharc győztese is ott lehet a legjobb nyolc között az Európa-ligában, amelynek nyolcaddöntős párharcaiban ma este rendezik a visszavágókat. A Sevilla múlt csütörtökön gól nélküli döntetlent játszott a svájci Basel otthonában, s hazai pályán jó esélye van arra, hogy kiharcolja a továbbjutást. Az andalúziai együttes a legutóbbi két El-kiírást megnyerte, így sorozatban harmadik diadaláért küzd.

A Villarreal az első meccsen 2:0-ra nyert saját közönsége előtt a Bayer Leverkusen ellen, s ezt a kétgólos előnyt kellene megtartania Németországban. Érdekes, hogy a Sevilla és a Villarreal vasárnap a spanyol bajnokságban épp egymással játszott előbbi együttes otthonában, s akkor 4:2-es sevillai siker született. Az Athletic Bilbao 1:0-ra győzött múlt csütörtökön a vendég Valencia ellen, így a csütörtöki visszavágó izgalmas lehet, bár a bajnokságban a Valencia hazai pályán nem rendelkezik túlságosan acélos mérleggel, a Bilbao viszont a Primera Divisiónban kifejezetten „szeret” idegenben játszani.

Az egyetlen még versenyben lévő olasz csapat, a Lazio a Prágában elért 1:1-es döntetlen után otthon vívhatja ki a negyeddöntőbe jutást, míg az ukrán Sahtar Donyeckre a hazai pályán aratott 3:1-es siker után az Anderlecht stadionjában vár kemény összecsapás. Az angol házicsatában, amelyen a szerb Milorad Mažić fújja majd a sípot, a Liverpool áll jobban, de vélhetően nem lesz könnyű megőriznie kétgólos előnyét a Manchester United vendégeként. A Fenerbahçénak az 1:0-s hazai győzelem után Bragában idegenbeli gólra vagy nagyon jó védekezésre lesz szüksége a továbbjutáshoz, míg a Borussia Dortmund és a Tottenham párharcában a londoni visszavágó formalitásnak tűnik, tekintettel a németek múlt heti 3:0-s győzelmére.

Európa-liga, nyolcaddöntő, visszavágók: Bayer (L)–Villarreal (Arena Sport 2, Digi Sport 1, az első meccsen: 0:2), Lazio–Sparta Praha (Arena Sport 4, Digi Sport 3, 1:1), Valencia–Athletic Bilbao (19.00, Arena Sport 3, Digi Sport 2, 0:1), Anderlecht–Sahtar Donyeck (Arena Sport 5, 1:3), Braga–Fenerbahçe (Arena Sport 2, Digi Sport 3, 0:1), Manchester United–Liverpool (HRT2, RTL2, RTS1, 0:2), Sevilla–Basel (Arena Sport 4, Digi Sport 2, 0:0), Tottenham–Borussia (D) (20.45, Arena Sport 3, Digi Sport 1, 0:3).