2024. április 25., csütörtök

Újabb kutyatámadás

A niši temetőben most egy egyetemista lányra támadt a kutyafalka

Alig egy nappal azt követően, hogy a niši városi temetőben egy tizenkét kóbor kutyából összeverődött falka majdnem halálra mart egy idős asszonyt, ugyanott, a temetőben, egy húszéves egyetemista lányt támadtak meg a gazdátlan kutyák. A lány súlyos sérüléseket szerzett és sokkos állapotba került, állapota azonban nem annyira komoly, mint az egy nappal korábban megtámadott asszonyé.

A támadást követően a lány edzőruhája cafatokban lógott. Az áldozatot járókelők mentették meg, egyikük karjában vitte a sürgősségi osztályra.

A gazdátlan, utcára csapott kutyák országszerte nehézségeket okoznak és esetenként komolyan veszélyeztetik a járókelőket. Míg az ígéretek ellenére a törvényhozás egyelőre semmit nem tett annak érdekében, hogy szigorúan büntethetővé váljanak a felelőtlen gazdák, akik utcára csapják valamikori kedvenceiket, addig a helyi önkormányzatok kártérítés címén hatalmas összegeket fizetnek ki az áldozatoknak. Menhelyből sincsen elegendő az országban. A niši sürgősségi osztályon az újabb incidenst követően elmondták, az utóbbi időben nincsen olyan nap, hogy ne kellene kutyaharapás áldozatait ellátniuk.