2024. április 25., csütörtök
SZABADKA

A Spartacus megnyerte a Balkán-ligát

A Spartacus jégkorongozói megnyerték a Balkán-ligát. A liga szófiai zárótornája előtt a Spartacus már bebiztosította az első helyet, ennek ellenére a bolgár fővárosban sem hagytak kétséget a szabadkaiak, hogy a négy csapat közül melyikük a legjobb, és újabb három győzelmet arattak. A hétvégén a házigazda Slaviját és a szarajevói Vukovi együttesét egyaránt 5:3-ra győzte le a Spartacus, a Metalurg csapatánál pedig 9:2 arányban bizonyult jobbnak, és pontveszteség nélkül, 12 győzelemmel végzett az első helyen a Metalurg, a Slavija és a Vukovi előtt. A szabadkaiak az első hely mellé még két elismerésben részesültek, ugyanis a liga legjobb góllövője Plavšić Dominik lett, a legjobb játékos pedig Péter Alen. A Spartacus Balkán-liga-győztes kerete a következő: Igor Vidaković, Nemanja Pejović, Miloš Kojić, Branislav Tolmači, Nick Duhamel, Péter Alen, Gergely Dániel, Plavšić Dominik, Táncos Gábor, Maximilian Le Sieur, Justin Ducharme, Ivan Perušić, Veres Vedran, Miloš Velašević, Beér Alen, Nikola Bursać, Uglješa Dulić, Igor Šljapić, Filip Pavlović, Nikola Popović, Mester Edvin, Denis Katančić, Slobodan Okulić, Táncos Tamás, Losonci Ádám, Nešić Máté, Srđan Subotić. Edzők: Zoran Jaramazović és Uroš Brestovac.

Győzelemmel fejezték be szereplésüket a legmagasabb osztályban a Spartacus kosárlabdázónői, miután az utolsó fordulóban 74:60 arányban nyertek a Šumadija ellen. Az alapszakaszt a mind a huszonkét mérkőzését megnyerő belgrádi Radivoj Korać nyerte meg a Crvena zvezda, a Vrbas és a Versec előtt, a Spartacus tizenegy győzelemmel és ugyanennyi vereséggel a 7. helyen zárta az idényt. Az első négy csapat a rájátszásban küzd meg a bajnoki címért.

A Spartacus férfiröplabda-csapata bravúros, 3:0-s győzelmet aratott Kosovska Mitrovicán a város nevét viselő csapat otthonában. Az I. liga mezőnyét a 48 pontos ópázovai Jedinstvo vezeti a 43 pontos Spartacus és a 42 pontos požarevaci Mladi radnik előtt. Amennyiben a hátralévő négy forduló során a szabadkaiak megőrzik második helyüket, akkor selejtezőt játszhatnak a Szuperligába jutásért.