2024. április 19., péntek
NYUGAT-BÁCSKA

Tizenöt jelölt a régióból a VMSZ listáján

A Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági listájára a Nyugat-Bácska adminisztratív körzetből tizenöten kerültek föl, ebből heten Zomborból.

Kovács Zoltán zombori grafikus mérnök az előkelő 33. helyről indul a 250 fős listán. Jakus Kinga csonoplyai tanügyi dolgozó a 87., Varga Gulyás Mónika telecskai háziasszony a 122., Radics Leonóra doroszlói egyetemi hallgató a 137., a bezdáni Dobos Attila géplakatos a 157., Strangarics József nemesmiliticsi munkavédelmi mérnök a 217., a zombori jelöltek sorát az ugyancsak militicsi Pavić Edit egészségügyi technikus zárja.

A kúlai Sára Zoltán a 49. a VMSZ országos választási listáján, a gombosi Blagojević Mária a 72., a szilágyi Francia Flórián a 112., a kupuszinai Buják Mihály a 182., a sziváci Kis Béla a 197., a gombosi Klenanc József a 222., a cservenkai Szabó Zoltán a 227., az apatini Pongrác Borisz a 232. a listán.

Zombor város választási bizottsága hitelesítette a Vajdasági Magyar Szövetség helyi jelöltjeinek listáját, amit a zombori Goretić Vámoser Györgyi szakorvos vezet. A 21 nevet tartalmazó listán következnek: Jankovich Szilárd okleveles mezőgazdasági mérnök (Telecska), Gellér Magdolna állat-egészségügyi technikus (Doroszló), Mátyus Erzsébet nyugdíjas (Bezdán), Szakács Csaba jogász (Csonoplya), dr. Úri Emese szakorvos (Zombor), Pribilla Attila filozófiatanár (Zombor), Zsadányi Szilvia gyógyszerésztechnikus (Nemesmilitics), Bojić Evelin osztálytanító (Bezdán), Krizsák Zoltán gépésztechnikus (Őrszállás), Pašić Alexandra kereskedő (Monostorszeg), Drobina Mónika varrónő (Regőce), Mészáros László előadó (Doroszló), Fürsztner Renáta matematikatanár (Zombor), Balog Anikó varrónő (Csonoplya), Kovács Sarolta háziasszony (Csonoplya), Besenyi Jelisaveta jogtechnikus (Monostorszeg), Diósi Csaba okleveles informatikus (Zombor), Szegedi Zoltán vállalkozó (Csonoplya), Gersmajer Andrea gyógyszerésztechnikus (Zombor) és Stojić Karlo gépésztechnikus (Zombor).