2024. április 18., csütörtök

Bízzunk egymásban!

Koszorúzás a telepi művelődési központban

A Petőfi Sándor nevét viselő magyar művelődési központban tegnap megkoszorúzták a költő mellszobrát. A kegyelet virágait elhelyezték Ladisity Melinda, a központ elnök asszonya és Kasza Csongor titkár, Pásztor Bálint és Vicsek Annamária, a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági képviselőjelöltjei, Fehér László, a VMSZ intézőbizottságának tagja, Erdély Lenke, a párt újvidéki szervezetének vezetője, Antal Szilárd, a Magyar Nemzeti Tanács végrehajtó bizottságának a tagja, Mészáros Ilonka, dr. Csáky Sörös Piroska és Bába Lúcia, a Magyar Kultúra Lovagja cím viselői, továbbá a Vajdasági Magyar Ifjúsági központ és a Vajdasági Magyar Diákszövetség vezetői, tagjai is.

A koszorúzás utáni alkalmi ünnepségen elhangzott, hogy a márciusi ifjak elszántságára mindannyiunknak példaként kellene tekintenünk, csakis ilyen hozzáállással maradhatunk meg ezeken a területeken. Itt, ahol minden új nap újabb harcot jelent a megmaradásért.

Ünnepi beszédében Ladisity Melinda emlékeztetett arra, hogy a magyarok tiszta szívvel, fenntartások nélkül ünneplik március 15-ét, büszkén emlékezünk a szabadságharc példaértékű üzeneteire – Az elnyomás ellen harcolók a közös célért tenni akartak, mindehhez nélkülözhetetlen volt az összefogás ereje. Felismerték az egység eget rengető erejét. Az összefogáshoz bizalomra van szükség, enélkül nem működhet közösségünk. Bíznunk kell egymásban, segítenünk kell egymást, csakis így valósíthatjuk meg közös terveinket – hallottuk többek között.

Az ünnepséget jelenlétükkel megtisztelték köztársasági és városi szinten tevékenykedő politikusok, kiemelkedő párttagok és számos helybeli polgár, akik közül sokan a szívük fölé tűzött kokárdával ünnepeltek.