2024. április 20., szombat

Óriási az érdeklődés a pályázatok iránt

A Prosperitati Alapítvány óbecsei irodájában a legtöbben a mezőgazdasági támogatásokra tartanak igényt

Február 18-án nyílt meg Óbecsén a Zöldfás utca 21. szám alatt a Prosperitati Alapítvány óbecsei irodája. Munkatársainak, Csonka Róbertnek és Kiss Zoltánnak akkori beszámolója szerint már a hivatalos megnyitó előtti hetekben naponta nagyjából húszan érdeklődtek személyesen vagy telefonon a pályázatok iránt. Azóta viszont teljes gőzerővel dolgoznak, és a polgárok gyakorlatilag egymásnak adják az iroda kilincsét.

Juhász Bálint, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője és dr. Menyhárt Attila, a Szabadkai Főkonzulátus vezető konzulja február 18-án nyitották meg az irodát (Fotó: Ótos András)

Juhász Bálint, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője és dr. Menyhárt Attila, a Szabadkai Főkonzulátus vezető konzulja február 18-án nyitották meg az irodát (Fotó: Ótos András)

– Óriási az érdeklődés, a legtöbben a mezőgazdasági pályázatok miatt térnek be hozzánk, de a házvásárlási lehetőségek és a kisvállalkozások támogatásai felől is érdeklődnek. A mezőgazdaságon belül az eddig átadott pályázatok 80 százaléka a kapcsolható eszközökre vonatkozik – tudtuk meg Kiss Zoltántól.

Az iroda munkatársai arra is külön gondot fordítanak, hogy melyek azok a területek, amelyre most nem írt ki az alapítvány pályázatot, de a polgárok örömmel vennék, ha valamelyik következő fordulóban erre sor kerülne. Sokan vennének például földet, tanyát vagy műhelyt újítanának fel, ha kapnának hozzá támogatást, és többen indítanának új vállalkozást is – az alapítvány ezeket az igényeket is mérlegeli majd, amikor a következő pályázatok kiírása felől dönt.

Óbecsén eddig naponta átlagosan öt pályázatot vettek át, de ez a szám az elkövetkező napokban minden bizonnyal jelentősen emelkedik majd. Kiss Zoltán emiatt külön is felhívta a figyelmet arra, hogy a pályázók semmiképp ne hagyják az utolsó hétre a pályázatok beadását, mert a várható torlódás miatt akár az is előfordulhat majd, hogy valakiét nem tudják határidőre átvenni.

Azokat az Óbecse, Törökbecse és Szenttamás községhez tartozó ügyfeleket, akik további felvilágosítást szeretnének kérni a pályázatokról, vagy át szeretnék adni a pályázatukat, az óbecsei iroda munkatársai munkanapokon 9 és 15 óra között fogadják. Az iroda telefonszáma 021/38-42-678.