2024. április 24., szerda

Teljes listával indul a VMSZ

Tegnap Magyarkanizsán dr. Bimbó Mihály, Nyilas Leonov Anita és Fejsztámer Róbert bemutatták a Vajdasági Magyar Szövetség helyhatósági választásokon indított listáját.

Fejsztámer Róbert, dr. Bimbó Mihály és Nyilas Leonov Anita (Fotó: Puskás Károly)

Fejsztámer Róbert, dr. Bimbó Mihály és Nyilas Leonov Anita (Fotó: Puskás Károly)

– A Vajdasági Magyar Szövetség községi szervezete március 12-én 19 órakor átadta választási listáját. Szeretném megköszönni mindazoknak, akik aláírásukkal támogattak bennünket. Köszönjük a bizalmat és a felhatalmazást arra, hogy továbbra is ki tudjunk majd állni községünk és polgáraink érdekeiért. Teljes listával indulunk a választáson, a listavezető Fejsztámer Róbert okleveles közgazdász, aki egyben a VMSZ Magyarkanizsa községi polgármesterjelöltje is – mondta dr. Bimbó Mihály polgármester.

– Huszonkilenc képviselőjelölttel, tehát teljes listával indul a VMSZ a községben a választáson. A jelöltek között területi megosztás is van: Magyarkanizsáról 11, Horgosról 6, Oromról és Martonosról 3-3, Kispiacról és Oromhegyesről 2-2, Tóthfaluból és Adorjánról pedig 1-1 jelöltünk van, továbbá a férfiak és a nők arányát is figyelembe vettünk, valamint, hogy képviseltesse magát az ifjúság és a tapasztalattal rendelkező nyugdíjas réteg is. A VMSZ Ifjúsági Fóruma, Nyugdíjas Fóruma és Női Fóruma is képviselteti magát, sőt a listánkon két civil, párton kívüli személy is helyet kapott, akik az ifjúságot és az oktatásügyet külön erősítik és képviselik – részletezte a listát Fejsztámer Róbert. – A jelöltek közül 19-en felsőfokú végzettséggel rendelkeznek, emellett természetesen helyet kaptak a listán vállalkozók, mezőgazdászok és olyan közéleti személyek, akik jelenleg valamilyen vezetői struktúrában vannak jelen községünkben. A VMSZ-nek megjelent a hétvégén az országos szintű választási programja is, e mellé fog elkészülni a községi választási program, amelynek a fő irányvonala a szülőföldön maradás, ahol megpróbáljuk a szociális és az oktatási háttér biztosítása mellett erőteljesebben képviselni a mezőgazdaság, a vállalkozásfejlesztés és az idegenforgalom-fejlesztés irányvonalait is, hiszen a megmaradásunknak a kultúránk és a nyelvünk mellett alapfeltétele a gazdasági boldogulás is – mondta a listavezető.

Magyarkanizsa község településein a jövő héten kezdődnek a lakossági fórumok, ahol a jelöltekről és a részletes programról kaphatnak információt a lakosok.