2024. április 19., péntek

Pásztor: Számítok a haladókkal való együttműködésre

A választások után a VMSZ számít a Szerb Haladó Párttal való együttműködésre a tartományi és a köztársasági szinten egyaránt. Ezt Pásztor István pártelnök jelentette ki a Tanjug hírügynökségnek.

"A közös célok mentén, partnerségi viszony alapján, folytatni szeretnénk az eddigi együttműködést a haladókkal. Ha az elmúlt két évben ez sikerült köztársasági és lokális szinten, akkor nem látom az akadályát annak, hogy a tartományban miért ne tudnánk együtt dolgozni" - mondta a politikus.

Hozzátette, hogy a Vajdaságot érintő legfontosabb kérdésekben keresik a közös nevezőt az SZHP-val. Elsősorban a tartomány finanszírozásáról és hatásköreiről szóló törvény meghozatalát, valamint alkotmányi státusának hosszútávú rendezését kell érteni ezalatt. Pásztor elégedett a VMSZ és a haladók eddigi együttműködésével, mert, ahogy fogalmazott, "a megállapodásokat midkét fél betartja".

"Bebizonyítottuk, hogy megbízható partnerek vagyunk, akik az ország javát nézik, mert nekünk Szerbia az otthonunk és emberhez méltó jövőt szeretnénk biztosítani minden itteni polgárnak, nemzeti hovatartozástól függetlenül" - összegezte a VMSZ elnöke.

Abban bízik, hogy a megmérettetés után pártjának saját képviselői csoportja lesz a belgrádi parlamentben, amihez öt képviselői mandátumra van szükség. Arra a kérdésre, hogy a következő négy évben betöltheti-e a tartományi képviselőház elnökségi posztját, azt válaszolta, hogy jelenleg a kampányra és a választásokra öszpontosít és mindez a választási eredménytől függ.