2024. március 29., péntek

Holnap beszüntethetik a rendkívüli helyzetet

A Belügyminisztérium holnap javasolni fogja a kormányfőnek az árvízveszély miatt kihirdetett rendkívüli helyzet beszüntetését, mert a folyók vízszintje stabilizálódott, ezért többé nincs szükség annak fenntartására - közölte Nebojša Stefanović belügyminiszter a Vajdasági Rádió- és Televíziónak.

Szerinte az illetékes hatóságok jól végezték a munkájukat, így a korábbi áradásokkal ellentétben a mostani által okozott károk mértéke jóval kisebb az előzőeknél. Az újságíró azon kérdésére, hogy vajon valaki felelősségre vonható-e azért, amiért évek óta ugyanazon a helyeken okoz gondot az árvíz a tárcavezető annyit mondott, hogy addig nincs helye a kritikának míg a baj tart.

„Előbb egységesen kell megküzdenünk az árral és utána beszélgethetünk" - fogalmazott Stefanović. Megígérte, hogy az állam kártalanítja az ingatlanjaikat elvesztő polgárokat.

Hogy a közvetlen árvízveszély elhárult, azt az Országos Hidrometeorológiai Intézet igazgatója is megerősítette. Jugoslav Nikolić a Tanjugnak elmondta, hogy az időjárási viszonyok az előttünk álló napokban kedvezően alakulnak, ezért nem kell számolni nagyobb mennyiségű csapadékkal.