2024. április 25., csütörtök

Természetvédelem alsósoknak

A József Attila Általános Iskolában tegnap ökológiai jellegű műhelymunkát tartottak az alsósoknak, de ott voltak a közeli Tiszavirág óvoda óvodásai és az idősebb diákok közül is néhányan. Legalább százötven gyermek vett részt az akcióban, az eseményt a tegnap megkezdődött, és május 22-én, a biodiverzitás napjáig tartó, Ökológiai projektnapok rendezvénysorozat keretében szervezték meg. A sorozat keretében a közeljövőben középiskolások és egyetemisták számára is szerveznek hasonló aktivitásokat.

Tegnap a kicsik újrahasznosítható hulladékból készítettek különböző dísz- és használati tárgyakat, szabadjára engedték fantáziájukat, többek között üveget, csomagolópapírt, műanyagokat, CD-dobozokat használtak fel.

Fotó: Ótos András

Fotó: Ótos András

A rendezvényt most önerőből szervezte meg az iskola, de a Városi Kertészet, az Erdőtelepítők Mozgalma és a Természetvédelmi Múzeum bejelentette, hogy a jövőben támogatni fogja elképzeléseiket. A projektum ötlete Varga Lázár Valéria igazgatóhelyettes-biológustól származik, természetesen minden tanító néninek, többek között Bajić Milica napközis tanító néninek, az akció koordinátorának is hozzá kellett járulnia ahhoz, hogy megvalósulhasson. A József Attila Általános Iskolában azt szeretnék, ha hozzájuk hasonlóan másik iskolákban is szerveznének környezetvédelmi aktivitásokat. Egyúttal felhívják a szülők figyelmét az iskola honlapján is megtalálható, virággyűjtő akciójukra. Ennek keretében cserepes virágokat gyűjtenek, az iskola épülete igen tágas, így a növényeknek bőven akad hely, hogy szebbé, zöldebbé tegyék a diákok környezetét.

A kicsikkel alkalmi körkérdést is készítettünk, amelyet hamarosan közzéteszünk.