2024. március 29., péntek
HOSPODÁRSKE NOVINY

Az unortodox magyar megoldásokat dicsérik

Elismerő hangvételű véleménycikket közölt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) helyi tőkepiacot támogató intézkedéseiről pénteken a Hospodárske Noviny című pozsonyi gazdasági-közéleti napilap.

Orbán Viktor határozottan nem tartozik a sztenderd európai politikusok sorába, de azt mindenképpen el kell ismerni, hogy tudja, hogyan kell megoldani a problémákat – emelte ki cikkének kezdetén, az MNB gazdaságélénkítő intézkedéseire célozva a cikk szerzője, Ronald Izip.

Az elemző szerint a problémamegoldást a magyar kormány olyan „nem szokványos lépései” segítik elő, mint amilyen az volt, hogy a központi bank tavaly döntött a budapesti tőzsde többségének megvásárlásáról, néhány napja pedig új befektetők bevonását célzó tervet hirdetett meg.

„Nem a véletlen játéka, hogy a BUX a múlt évben hihetetlen 60 százalékkal emelkedett” – jegyzi meg A magyarok tudják, hogyan kell megoldani a problémákat című írásában a cikkíró, aki szerint ha a magyar kormány a tőzsde feltőkésítését célzó tervei sikerrel járnak, abból nemcsak a befektetők és a cégek profitálnak, de egy a fenntartható fejlődést elősegítő környezet is létrejön.