2024. április 25., csütörtök

Folytatódik a harc az árral

Ezidáig 171 ember kényszerült elhagyni otthonát az árvíz miatt. A Nyugat-Morava jelenleg apad, a Száva, a Drina és a Duna vízszintje nem emelkedik. Az éjszaka kilépett medréből a Loznica melletti Jadar folyó, de nagyobb kár nem keletkezett. Rendkívüli védelmi munkálatok folynak Zaječar, Niš, Pirot, Belgrád, Újvidék és Vranje községekben - közölte a Belügyminisztérium.

Zorana Mihajlović, közlekedési és építészeti miniszter, kijelentette, hogy a rendkívüli helyzet ellenére egyetlen település sincs elvágva a külvilágtól. Csupán két útvonal járhatatlan, de a víz- és áramellátásban nincs fennakadás - mondta Mihajlović.

Koszovó északi területein is gondot okoz az árvíz, ugyanis árad az Ibár és kiöntött a Sitnica folyó. Ranilugban kimenekítettek egy családot és további hat veszélyben van - közölte Dušan Kozarev, a rendkívüli helyzetekért felelős válságstáb tartományi vezetője. Hozzátette, hogy a Vöröskereszt munkatársai kiszálltak, hogy ellásák a bajba jutott embereket, míg az illetékes hatóságok küzdenek az árral. Kosovska Mitrovicaban a Sitnica folyó öntött el néhány lakóházat, de személyi sérülés nem történt.