2024. április 19., péntek

Együttműködési megállapodás az MM és a VMDK között

Választási együttműködésről szóló megállapodást írt alá a Magyar Mozgalom és a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége. Közösen indulnak az önkormányzati, a tartományi és a köztársasági választásokon.

Az országos voksoláson a „Magyar mozgalom – hogy változtassunk! – VMDK" nevű jelöltlistán indulnak, a tartományi választásokon pedig a „Magyar mozgalom az autonómiáért – Dr. Korhecz Tamás – VMDK – Csonka Áron" nevű listán.

Szabadkán a Maglai Jenő által vezetett önkormányzati jelöltlistát támogatják, amelyen a Horvátok Demokratikus Közössége is helyet kap. A HDK támogatja a VMDK és az MM köztársasági és tartományi listáit. A megállapodás kitér arra is, hogy a Magyar Mozgalom és a VMDK közös jelöltekkel, önálló jelöltlistát indít Zentán, Magyarkanizsán, Topolyán, Adán, Óbecsén és Zomborban.

A szervezetek a felsorolt önkormányzatokon kívül más városokban és községekben is indítanak közösen támogatott jelölteket, de ezeken a helyeken más pártokkal és szervezetekkel közösen teszik ezt, a helyi igényekkel összhangban.