2024. március 28., csütörtök

Új aszfaltutak Magyarkanizsa községben

Tegnap az aszfaltozásra váró Kisvasút utcában tartott sajtótájékoztatót Fejsztámer Róbert, a magyarkanizsai községi közigazgatás gazdasági főosztályának vezetője. Magyarkanizsa, Orom, Kispiac, Tóthfalu, Oromhegyes, Martonos és Ilonafalu utcáit aszfaltozzák, összesen körülbelül 3 kilométeres szakaszt. A beruházások értékéről, ütemtervéről nyilatkozott Fejsztámer Róbert.

Az aszfaltozásra váró Kisvasút utca (Fotó:Puskás Károly)

Az aszfaltozásra váró Kisvasút utca (Fotó:Puskás Károly)

– A község önkormányzata minden évben beruházásokat folytat útaszfaltozás céljából. Összértékben, ha az idei évet is hozzászámoljuk, az elmúlt négy évben nagyjából 70 millió dinárt költöttünk útburkolásra, ebből idén körülbelül 37 millió dinárt különítettünk el erre a célra. A magyarkanizsai Kisvasút utca azért specifikus a jelenlegi befektetésnél, mert itt sikerült együttműködést kialakítani önkormányzatunknak egy vállalkozóval. Az ennek az utcának a végén telephellyel rendelkező Rosan Kft. majdnem a 30%-át biztosította a beruházásnak, ez megközelítőleg 1,5 millió dinárt jelent. Úgy gondolom, nagyon jó példája ez a vállalkozói szektor és az önkormányzat együttműködésének, hiszen igaz, hogy egy utcaaszfaltozás főleg közlekedésbiztonsági és lakossági szempontból fontos, ebben az esetben azonban láthatjuk, egy vállalkozó életét is megkönnyíti – az áru biztonságosabb és hatékonyabb szállításához járul hozzá. Ez egy 350 méter hosszúságú, 4 méter széles útszakasz lesz a Kisvasút utcában, amely tulajdonképpen a meglévő aszfaltfelületeket köti majd össze.

Szabados Erika, a Đorđe Krstić utca lakója:

– Nagyon örültünk a hírnek, hogy kiaszfaltozzák ezt az utcát. Mi a Kisvasút utcába torkolló Đorđe Krstić utcában lakunk, ami aszfaltos, de mióta ideköltöztünk, a Kisvasút utcát rossz időben nem tudjuk használni. Ha esik az eső, a kátyúk megtelnek vízzel, sem autóval, sem kerékpárral nem tudunk itt közlekedni. Azzal, hogy aszfalt kerül erre az utcára is, a közlekedés sokkal könnyebb lesz, és mivel a közelben van a csaptelepgyár, amelynek jelentős az autó- és kamionforgalma, az útburkolás után már nem fogják a járművek a sarat felhordani a kis utcákba, mint amilyen a miénk is.

Az útépítést ebben a hónapban megkezdik, és várhatóan április végére befejezik, amennyiben a belvíz nem akadályozza a munkálatokat.