2024. április 19., péntek
LABDARÚGÁS

Adorjánon bizakodva várják a rajtot

Az adorjáni Tisza labdarúgói Branislav Bulatović edző vezetésével idejében, január 22-én kezdték meg a felkészülést a bajnokság tavaszi szakaszára a Vajdasági Liga bácskai csoportjában.

A Tisza-parti falu labdarúgói nagy ambíciókkal kezdték az idényt, és a felsőházat tűzték ki célul, amit sikerült is megvalósítaniuk, hiszen az őszi idényben elért 5. hely szolidnak mondható, csak néhány ponttal vannak lemaradva a második helytől, így abban reménykednek, hogy a tavaszi idényben még feljebb kapaszkodnak a táblázaton.

Adorjánon jelenleg sajnos még nincsenek meg a megfelelő feltételek a szabadban való edzésre. A rendkívüli nagy esőzések miatt az alacsony fekvésű adorjáni pálya edzésre-játékra alkalmatlan, ami nagyban megnehezítette a csapat alapos felkészülését. A Magyarkanizsai Gyógyfürdőben kezdték meg a munkát, majd az adorjáni általános iskola tornatermében végeztek erősítő gyakorlatokat.

A téli átigazolási időszakban néhányan elhagyták a csapatot. Nagy Zoltán visszatért anyaegyesületébe, a magyarkanizsai Potisjébe, a kiváló középpályás, Darko Baštovanov a tiszaszentmiklósi Slogába távozott. Elhagyta a klubot Dejan Pešić kapus is. Velez Árpád magyarországi munkája miatt nem tud részt venni az edzéseken.

A vezetőség a távozó játékosok pótlására leigazolta Vojnićot a Szabadkából és Kobarašt a belgrádi BSK-ból, a szurkolók nagy örömére visszatért a Tisza-parti csapathoz Saša Plavšić kiváló csatár is.

Bulatović az említetteken kívül még a következő játékosokra számíthat: Bošnjak, Maslovara, Győri, Kolundžić, Trbović, Mijatović, Kekezović, Damjanović, Vojvodić, Živković, Mandić, Babić, Rovčanin, Basa és Borsos.

A Tisza hetente több edzést is tart az iskola tornatermében, a pálya állapota miatt az elkészületi mérkőzéseiket mind vidéken játszották. Eredmények: Preporod–Tisza 1:4, Potisje–Tisza 1:0, Preporod–Tisza 1:5, Szabadka–Tisza 2:0, Potisje–Tisza 2:1 és TSC (Topolya)–Tisza 0:0.

A felkészülési mérkőzéseken mutatott gyengébb játék és a vártnál szerényebb eredmények ellenére az adorjáni szurkolók bizakodva várják a tavaszi idény kezdetét, és a Tisza-parti gárda további jó szereplésében reménykednek.

A tavaszi nyitányon az adorjániak március 12-én (szombaton) Zomborba utaznak nehéz vendégszereplésre, és a hazai ŽAK együttesével küzdenek meg a bajnoki pontokért.