2024. április 25., csütörtök
LABDARÚGÁS – BAJNOKOK LIGÁJA

Egygólos hátrányban a vendéglátók

A Chelsea és a Zenit csapata is egygólos hátrányból várja a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóját. A londoniak sorozatban harmadszor küzdenek a továbbjutásért a PSG együttesével a kontinentális elitsorozat egyenes kieséses szakaszában. 2014 tavaszán a Chelsea lépett tovább a negyeddöntőből, tavaly pedig a PSG járt sikerrel a nyolcaddöntőben. A mostani párharc első mérkőzését házigazdaként a párizsiak nyerték 2:1-re. Az angol bajnoki címvédő vezetőedzője, Guus Hiddink szerint hátrányuk miatt nem ők a párharc esélyesei, de azt ígérte, rendkívül kemény ellenfelei lesznek a franciáknak. A Chelsea sérültjei közül John Terry csapatkapitány valószínűleg nem szerepelhet a találkozón, Diego Costa viszont ott lehet a pályán. Hiddink hangsúlyozta, hogy ellenfelük öt–hét játékosát is pihentethette a visszavágó előtt. José Mourinho decemberi menesztése óta a rosszul rajtoló londoniak veretlenek a Premier League-ben, de még mindig tíz pont a hátrányuk a tabellán a Bajnokok Ligája-selejtezőt érő negyedik helyen álló Manchester Cityvel szemben. A PSG 36 fordulóból álló veretlenségi sorozata február végén szakadt meg, de listavezetőként még mindig 23 pont az előnye a második helyezett Monacóhoz képest.

A Zenit–Benfica párharc visszavágóját Kassai Viktor személyében magyar játékvezető dirigálja. A szentpéterváriaknak eddig még nem vezetett meccset, az első találkozót Lisszabonban 1:0-ra megnyerő portugáloknak viszont jó emlékeik lehetnek vele kapcsolatban, mert korábban három alkalommal nyertek és csak egyszer vesztettek, amikor ő volt a bíró. A portugál bajnoki címvédő és jelenleg is listavezető Benfica azonban nehéz feladat előtt áll, mert a sérült Luisao és Lisandro López, valamint az eltiltott Jardel és André Almeida is hiányozni fog a védelemből, ráadásul a sérült kapus, Júlio César sem léphet pályára. A lisszaboniak számára az oroszországi mutatójuk nem ad okot optimizmusra, ugyanis eddig egy győzelem és két döntetlen mellett négyszer vesztettek, amikor valamelyik nemzetközi sorozatban egy orosz klubcsapat vendégeként léptek pályára. A szentpéterváriak portugál vezetőedzője, André Villas-Boas korábban az Academica Coimbra és a Porto trénereként már hétszer találkozott a Benficával. A visszavágó előtt optimistán nyilatkozott, mert szerinte fontos, hogy hazai környezetben játszhatják a második meccset.

„A szurkolóink miatt előnynek tartom, hogy a mi otthonunkban lesz a visszavágó. Biztos vagyok benne, hogy a stadionunk tele lesz, és a drukkereink olyan légkört teremtenek, amely segít a csapatnak, hogy új szintre lépjen. Biztosak vagyunk benne, hogy le tudjuk dolgozni a hátrányt. A BL negyeddöntőjébe jutás az álmunk, ez nagyon fontos esemény lehet az orosz labdarúgás számára is” – közölte Villas-Boas.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók: Zenit–Benfica (18.00, Arena Sport 1, Sport1, az első meccsen: 0:1), Chelsea–PSG (20.45, HRT2, M4, RTS1, 1:2).