2024. március 28., csütörtök

Četvrt veka i hiljadu i osamsto koncerata

Proslavljen 25. rođendan senćanskog „Mojo Cluba“

Senćanski „Mojo Club“, proglašen za jedan od najpopularnijih hramova bluza ne samo u užoj okolini nego čak i u celoj Srednjoj Evropi, je pre dvadeset pet godina otvorio svoje kapije. Daleko poznati klub je svoj rođendan proslavio u subotu uveče. Nakon prikazivanja video snimka koji je napravljen prilikom otvaranja, pre dvadeset pet godina, okupljene je pozdravio vlasnik kluba, Viktor Lučić. Viktor je u svom pozdravnom govoru naglasio da su od otvaranja organizovali 1.800 koncerata i da su u klub dolazili izvođači iz skoro svakoga dela sveta. Vlasnik je pored toga i istrajnosti gostiju zahvalio i na istrajnosti onih koji su na bilo koji način doprineli da ovaj klub održi svoj izgled i reprutaciju.

Na rođendanskoj svečanosti prvi je nastupio „Blues Trio“ koji je održao koncert i prilikom otvaranja kluba, a nakon toga je publika mogla da se zabavi na koncertu mladih lokalnih muzičara.
Viktor Lučić je za „Mađar so“ izjavio da je tajna uspeha kluba prvenstveno istrajnost, kao i da je od prvog momenta veoma iskreno pristupio vođenju kluba i da ga i danas tako vodi, sa manjim kompromisima, na isti način, kao i što je započeo 1991. godine. Viktor je pre otvaranja Mojo-a, prilikom svojih putovanja po Evropi, posetio brojne bluz klubove, a sa otvaranjem senćanskog kluba je prvenstveno hteo da napravi mrežu sa vlasnicima ovih klubova, od Londona do Atine, kako bi, u saradnji sa njima, organizovao koncerte svetskih zvezda i u našim krajevima. Građanski rat, koji je nedugo posle otvaranja izbio, je, međutim, upropastio njegove namere.

Naš intervju, pripremljen povodom četvrt veka „Mojo Cluba“, čitaoci će moći pročitati u subotu.