2024. április 20., szombat

Negyed század – ezernyolcszáz koncert

Megünnepelték a zentai Mojo Club 25. születésnapját

Huszonöt évvel ezelőtt tárta ki kapuit a zentai Mojo Club, amelyet nemcsak szűkebb pátriánk, hanem egész Közép-Európa egyik legnépszerűbb bluesszentélyeként tartanak számon. A messze földön híres szórakozóhely szombat este megtartott születésnapján a huszonöt évvel ezelőtti megnyitón készült videofelvétel megtekintése után Lučić Viktor, a klub tulajdonosa üdvözölte az igencsak szép számban összegyűlt ünneplőket. Viktor köszöntőbeszédében kiemelte, hogy a megnyitó óta több mint 1800 koncertet szerveztek, s a klubba szinte a világ minden tájáról érkeztek előadók. A tulajdonos ezenkívül a vendégek mellett azok kitartását is megköszönte, akik valamilyen módon hozzájárultak ahhoz, hogy a szórakozóhely megőrizze a jellegét.

A születésnapi ünnepségen ugyanaz a Blues Trio zenekar lépett föl először, amely a klub megnyitóján is koncertezett, majd fiatal helybéli zenészek koncertjén bulizhatott a közönség.

Lučić Viktor lapunknak elmondta, hogy a szórakozóhely sikerének titka elsősorban a kitartás, valamint az, hogy az első pillanattól kezdve nagyon őszintén vágott bele a klub működtetésébe, és kisebb kompromisszumokkal a mai napig úgy vezeti a szórakozóhelyet, ahogyan ezt 1991-ben kezdte. Viktor a Mojo megnyitása előtt Európában tett utazásai során számos bluesklubba ellátogatott, és a zentai szórakozóhely megnyitásával eredetileg egy Londontól Athénig terjedő hálózatot szeretett volna kialakítani ezek tulajdonosaival, hogy velük karöltve világsztárok koncertjeit is megszervezzék vidékünkön. A hamarosan kitörő polgárháború azonban áthúzta a számításait.

A Mojo Club 25. születésnapja alkalmából készült interjúnkat lapunk szombati számában közöljük.