2024. április 18., csütörtök
A VMSZ KÖZLEMÉNYE

Koalíciós megállapodást kötött a VMSZ, a VMDP és a MEP

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség, Csorba Béla, a Vajdasági Magyar Demokrata Párt és Szmieskó Zoltán, a Magyar Egység Párt elnöke ma Újvidéken aláírta a választásokon való közös indulásról szóló koalíciós szerződést. Ennek értelmében a VMSZ programjába beépítik a VMDP és a Magyar Egység Párt által megfogalmazott programelemeket.

Köztársasági szinten a Vajdasági Magyar Szövetség listáját támogatják, tartományi szinten a VMDP és a MEP jelöltjei is szerepelnek a listán. A köztársasági és a tartományi lista neve: Vajdasági Magyar Szövetség – Pásztor István.

Az önkormányzati választási listák elnevezése, négy önkormányzat kivételével ugyanez.

Temerinben és Topolyán a lista neve: Vajdasági Magyar Szövetség – Vajdasági Magyar Demokrata Párt – Pásztor István.

Óbecsén és Törökbecsén pedig a hárompárti lista neve: Vajdasági Magyar Szövetség – Vajdasági Magyar Demokrata Párt – Magyar Egység Párt – Pásztor István.

Ebben a négy önkormányzatban a jelöltlisták is teljes mértékben közösek. A pártelnökök által aláírt koalíciós megállapodás alapja a közös vajdasági magyar érdekérvényesítés, a hatékony és valós együttműködés.

A koalíciós pártok vezetői arra kérik a vajdasági magyar közösség tagjait, minél tömegesebben támogassák aláírásukkal a közös fellépést az április 24-ei választáson.