2024. március 29., péntek
LABDARÚGÁS

Rajtra készen a Potisje

A szabadkai ligás magyarkanizsai Potisje labdarúgócsapata január 18-án kezdte meg a felkészülést a tavaszi bajnoki idényre Slobodan Jokanović edző vezetésével. A huszonegy fős csapat játékosai hetente hat edzést tartanak. Az átigazolási időszak alatt a játékoskeretből egyedül Balgó távozott, aki a Horgos 1911 csapatába igazolt. A Potisje négy új játékossal erősítette sorait, a kapuvédő Zarić a bajmoki Radničkiból érkezett, a mezőnyjátékosok közül Nagy az adorjáni Tiszából, Popović a szabadkai Bácskából, a szabadkai Ostrogonac pedig magyarországi klubból igazolt a kék fehérekhez. A meglévő játékoskeret: Csanádi kapus, Rúzsa, Papdancsó, N. Barjaktarović, S. Barjaktarović, Tandari, Muhi, Guberinić, Romić, Nikutović, Szögi, Nikičić, Vidović, Törteli, Teslić, Apró és Raffai. A Potisje hét előkészületi mérkőzést játszott a felkészülés ideje alatt, ahol a csapat kialakítására és bejátszására helyezték a hangsúlyt. Eredmények: Mórahalom–Potisje 5:3, Potisje–Tisza (Adorján) 1:0, Sloga (Tiszaszentmiklós)–Potisje 3:2, Zenta–Potisje 1:1, Potisje–Tisza 2:1, Bácska (Pacsér)–Potisje 5:2.

– Elvileg elégedettek lehetünk a csapat felkészülésével, és optimizmussal várjuk a tavaszi idény kezdetét, amikor is közvetlen riválisunkat, a Panonija IMT csapatát látjuk vendégül. A klub vezetősége megfelelő edzési feltételeket teremtett a játékosok részére, így használtuk az erőnléti edzőtermet, a sportcsarnokot és az időjárás függvényében a népkerti pályákat is. Az őszi idényt a táblázat ötödik helyén fejeztük be, és a bajnokság végén ennél jobb helyezést akarunk elérni, a szűk élmezőnyben zárni – mondta az edző.

Magyarkanizsa: Potisje–Slavija (Újvidék) 3:1 (0:1)

Népkerti segédpálya, 60 néző, vezette: Krušić (Magyarkanizsa). Góllövők: Stanišić az 58., a 76. (két öngól) és Guberinić a 90., illetve Patković a 24. percben.

Potisje: Csanádi, Tandari, Rúzsa, N. Barjaktarović, S. Barjaktarović, Papdancsó, Nikutović, Popović, Romić, Guberinić, Muhi. Játszott még: Zarić, Nagy, Szögi, Vidović, Törteli.

Slavija: Kizić, Bogdanov, Gligorić, Pető, Medić, Stakić, Radojević, Janić, Patković, Mitrović, Požarev. Játszott még: Ubiparić, Pekić, Stanišić, Laković, Kačina, Ličina, Makijević, Petrović, Radovanović, Erdeljan.

Az utolsó előkészületi mérkőzésen győzelemmel hangolt a Potisje a kezdődő tavaszi bajnoki rajtra az Újvidéki–Szerémségi Liga tagja ellen. A tavaszi idény 1. fordulójának nyitómérkőzésén március 12-én 15 órakor a Potisje hazai pályán a Panonija IMT csapatával játszik.