2024. április 23., kedd

2016 perc foci

A VMSZ Ifjúsági Fóruma kispályás labdarúgótornát és humanitárius diszkóestet szervez

Nagyszabású sportrendezvényt szervez Bácsfeketehegyen a Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fóruma. A kispályás labdarúgótorna fő szervezője Szabolcski Szabolcs, a VMSZ Ifjúsági Fóruma topolyai községi szervezetének alelnöke. Tőle érdeklődtünk a várhatóan több száz fiatalt megmozgató ifjúsági megmozdulásról.

– A 2016 perces foci egy vajdasági szintű rendezvény lesz, Bácsfeketehegyen, a sportcsarnokban fog megvalósulni. A nevéből értetődően péntek este 10 órától vasárnap reggel 7 óra 36 percig tart majd, folyamatosan, szünet nélkül fognak a csapatok játszani 2016 percen át. Az első körben a csoportmérkőzések zajlanak, a második körben a bajnokság, a harmadikban pedig a döntő mérkőzésekre kerül sor. Ilyen jellegű versenyt még nem szerveztünk, tudomásom szerint még nem volt ilyen rendezvény Vajdaságban. Magyarországon részt vettem egy ilyen focitornán, onnan vettük az ötletet. A torna április elseje és harmadika között fog zajlani, a nyitó mérkőzésre április elsején, pénteken 22 órakor kerül sor.

Hogyan lehet jelentkezni, benevezni a tornára?

– Van egy e-mail-címünk, és egy Facebook-eseményt is létrehoztunk. A benevezéshez egy motivációs videofelvételt kell elküldeni a 2016percfoci@gmail.com címre, amelyben a nevezők 2 perc 16 másodpercben mondhatjátok el, hogy kik, hány évesek, hova valósiak és mi a csapat neve. 2 perc 16 másodperc áll rendelkezésükre, hogy elmondják, miért szeretnének részt venni a tornán. A résztvevők száma korlátozott. A jelentkezési határidő március 27-e, és a nevezésnél a videók eredetiségét fogjuk értékelni. Amatőr focicsapatok jelentkezését várjuk.

Mit kell tudni még a rendezvényről?

– A csapatok 5+1 felállásában játszanak, egy csapatban legfeljebb 10 fő lehet és a mérkőzések két 10 perces félidőből állnak. Lány-fiú vegyes csapatok is jelentkezhetnek, a korhatárt 15 és 40 év között határoztuk meg. A rendezvény idején elszállásolást és étkezést biztosítunk a részvevőknek, szeretnénk buszjáratot is indítani, mivel a Bánátban élők számára nehéz a torna helyszínének megközelítése. Várunk külföldi csapatokat is, és minden hazai szervezetnek megküldtük a meghívót, egy vajdasági szintű ifjúsági rendezvényt szeretnénk megszervezni. A rendezvény ideje alatt 160–200 személy számára kollégiumi hangulatú elszállásolást tudunk biztosítani. A csoportküzdelmek idején a résztvevők száma 3-400 között lehet.

Jutalom, díjazás lesz-e?

– Erről még nem árulnék el sokat, de biztos, hogy az első három helyezett csapat értékes jutalomban részesül. Megválasztjuk a torna legjobb játékosát, kapusát és a gólkirályát is.

Az április első napjaiban sorra kerülő közösségépítő sporthétvége előtt egy másik rendezvény szervezéséből is kiveszed részed, ez egy helyi jellegű jótékonysági esemény.

– A pacséri 8 éves Mijič Isidora, hallássérült kislány különleges, értékes hallókészülékének köszönhetőe indulhatott az ősszel iskolába. A készülék azonban meghibásodott, a kislány így hetek óta otthon van és várja, hogy ismét a társai között lehessen, tanulhasson. A javítás 3500 euróba kerül, de a család saját erőből ezt nem tudja biztosítani. A pacséri iskolában gyűjtést szerveznek, a falubeliek is összefogtak, most szeretnénk, ha a fiatalok is kivennék részüket a segítségnyújtásból. A VMSZ IF topolyai községi szervezete humanitárius diszkóestet szervez Pacséron az Ifjúsági Otthonban március 11-én, pénteken este 9 órától hajnali 2 óráig. Az est teljes bevételét Isidora hallókészülékének javítására fogjuk felajánlani. A belépő önkéntes adomány. A zenét DJ Alen fogja szolgáltatni, őt a környéken sokat ismerik, tehát a jó hangulat biztosított. Pacséron nincs minden hétvégén szórakozási lehetőség a fiataloknak, ezért gondoltuk, hogy most a jótékonykodásnak ezt a formáját választjuk. Tudjuk, a fiatalokat nehéz beszervezni bárminemű akcióba, de így kapnak is valamit, és, reményeink szerint, a rászoruló családnak is tudunk segíteni. Nem csupán a helybeliekre számítunk, nagyon örülnénk, ha az egész községből érkeznének hozzánk, a terem befogadóképessége nagy, 300 fő.