2024. április 20., szombat

Jubiláló mindennapi hősnők

Zentán tartotta meg a rendezvénysorozat tizedik eseményét a Vajdasági Magyar Szövetség Női Fóruma

Tizedik állomásához érkezett a Vajdasági Magyar Szövetség Női Fóruma Mindennapi hősnőink című rendezvénysorozata, amelynek célja a köztünk élő sikeres nők szélesebb körben való megismertetése, valamint a nők társadalmi szerepvállalásának serkentése. A jubileumi rendezvényt szerdán este tartották meg a Zentai Alkotóházban.

A zentai est vendégei Szabó Magda nyugalmazott óvónő, kézműves, Borza Szladecsek Anna óvónő, tanítónő, Kopasz Ildikó óvónő, a Hófehérke Óvoda igazgatónője és Verebes Krnács Erika előadóművész voltak, akik Szepesi Zoltán kérdéseire válaszolva meséltek életútjukról, valamint pályájuk legfontosabb állomásairól, majd az est végén valamennyien egy-egy pozitív üzenetet fogalmaztak meg a közönség soraiban helyet foglalók számára.

– A zentai est a rendezvénysorozat tizedik állomása volt, éppen ezért fontos mérföldkőnek tekinthető, hiszen túl vagyunk a sorozat felén. Nagyon nagy népszerűségnek örvendnek ezek a rendezvényeink, kiváló visszajelzések érkeznek hozzánk, és szinte mindenhol azt kérdezik tőlünk, mikor lesz a következő – hangsúlyozta Horváth Noémi, a VMSZ Női Fórumának elnöke. – Örömmel láttam, hogy a meghívott vendégek a zentai esten is nagyon sok hasznos tanáccsal látták el a közönség soraiban helyet foglalókat, akikkel nagyon személyes dolgokat osztottak meg, nagy köszönettel tartozunk nekik azért, amiért ilyen leplezetlen őszinteséggel beszéltek az életükről, valamint azokról a nehézségekről, amelyekkel meg kellett vagy meg kell küzdeniük, illetve arról, hogyan éltek meg bizonyos élethelyzeteket, és hogyan tudtak azokból pozitívan, emelt fővel kijönni. Itt is bebizonyosodott, hogy vannak köztünk olyan személyek, akiknek a példáját érdemes követni, és úgy gondolom, hogy emellett tisztelnünk is kell őket azért, amit az életük során véghezvittek, illetve azért is, amit célul tűztek ki maguk elé. Nagyon sok hősnő vár még arra, hogy szélesebb körben is bemutassuk, nemcsak Zentán, hanem más vajdasági településeken is, remélem, hogy rájuk is sort keríthetünk majd – fogalmazott a VMSZ Női Fórumának elnöke, hozzátéve, nem szabad elfelejtenünk, hogy minden nő hős a maga nemében, nem mindennapi hős.