2024. április 25., csütörtök
ASZTALITENISZ

Petőék ismét fordítottak

Amikor a 2007-es belgrádi Európa-bajnokságon Tóth Kriszta és Póta Georgina 0:3-ról nyertek az elődöntőben, a találkozó után az egyik magyarországi újságíró azzal kezdte a kérdezést:

„Gratulálok, de a döntőben ez azért ne forduljon elő…” – mondta, mire Tóth Kriszti a szavába vágott:

„Miért ne?! Miért lenne az baj, ha úgy lennénk Európa-bajnokok, hogy elveszítjük az első három szettet, utána meg nyerünk négyet?!”

Lassan kezdjük megszokni, hogy a szerbiai férfiválogatott is szeret az idegeinkkel játszani, hiszen a Kuala Lumpurban zajló világbajnokságon harmadik mérkőzésüket nyerték meg úgy, hogy fordítaniuk kellett. A csoportban Puerto Rico 2:0-ra, Bulgária 2:1-re vezetett, csütörtökön pedig a 25–32. helyért lejátszott mérkőzésen Iránnak volt 2:0-s előnye, de ez a mérkőzés is Szerbia 3:2-es győzelmével ért véget. Petőék győzelme egyben azt is jelenti, hogy ma közép-európai idő szerint 6 órakor visszavághatnak a spanyoloknak a csoportban elszenvedett vereségért. A magyar férfiak számára az Indiától elszenvedett 3:1-es vereséggel véget ért a világbajnokság.

Az I. divízió alsóházában szereplő magyar női válogatott ma hat órakor Lengyelországgal mérkőzik. A II. divízióban a feljutásért harcoló szerbiai nemzeti együttes ugyanebben az időben Vietnammal méri össze erejét. Amennyiben nyer, úgy a Puerto Rico–India találkozó győztese lesz az ellenfele a feljutásárt. 

II. divízió, férfiak, a 25–36. helyért: Szerbia–Irán 3:2 (Karakašević–Alamian 1:3, Jevtović–Alamijan 1:3, Pető–Noroozi 3:0, Karakašević–Alamijan 3:0, Jevtović–Alamian 3:1), Magyarország–India 1:3 (Lakatos–Ghosh 0:3, Ecseki–Achanta 2:3, Szita–Anthony 3:2, Lakatos–Achanta 0:3).