2024. március 28., csütörtök

Újabb családi tragédia

A Nagybecskerek melletti Lukićevóban egy férfi megölte élettársát, majd végzett magával

A szerbiai köztévé értesülései szerint Lukićevóban B.B. (40) egy baseballütővel agyonverte élettársát, S.N.-t (25), majd ezt követően felakasztotta magát. A pár három kiskorú gyermeket hagyott hátra maga után. Az első sajtóhírek szerint a tragédiát megelőzően a férfi és a nő hevesen veszekedett egymással. A rendőrség egyelőre nem nyilatkozott a részletekről, annyit tudni, hogy a helyszínelés folyamatban van.

Az utóbbi néhány napban több családi tragédia is történt az országban. A hét elején Soko Banjában a harminchat éves Ivana Majstorović egy zsinórral megfojtotta nyolcéves kislányát, majd öngyilkosságot követett el. Ezt megelőzően pedig egy apa halálosan megfenyegette feleségét, amiért az asszony fizikailag nem teljesen ép gyermeknek adott életet. Az utóbbi egy hétben az ország területén hét gyilkosságot és öngyilkosságot követtek el.

Oliver Vidojević gyermekpszichiáter értékelése szerint a hagyományos családi értékek romokban hevernek, erre vezethetőek vissza ezek a tragédiák. A szerbiai társadalmat és a családokat átitatja az erőszak, amely mindenhol jelen van, még ha olykor kevésbé észrevehető is, húzta alá az orvos.