2024. április 20., szombat

A tartományi kormány támogatásairól

A DP zentai szervezete elítéli a haladók akcióját

A Demokrata Párt Zenta községi szervezete tegnap annak kapcsán tartott sajtótájékoztatót, hogy elítélje a Szerb Haladó Párt februári kiadványát, melyben megkísérli lejáratni dr. Bojan Pajtićot, a tartományi kormány és a DP elnökét s magát a pártot is. Zsíros-Jankelić Anikó, a párt Zenta községi szervezetének elnöke elmondta, a hétvégén Zenta községben is szétosztott propagandaanyag amellett, hogy megszegi a tájékoztatásról szóló törvényt, nemzetközi és európai emberi jogi egyezményeket sért.

– A Szerb Haladó Párt többoldalas színes kiadványának már a címlapja is gyalázatos, ugyanis dr. Bojan Pajtićról nyaralása idején, titokban készített fotókat közöl, ily módon igyekezve csorbítani tekintélyét, és elvonni a figyelmet arról, milyen befektetések történtek kormányzása idején. Bízom abban, hogy a zentaiak ezzel nem sokat foglalkoznak, mert nem felejthetik el, hogy a vajdasági kormány tevékenysége milyen pozitív változásokat hozott községünkben is – fogalmazott Zsíros-Jankelić Anikó, majd olyan tartományi támogatással megvalósult beruházásokra hívta fel a figyelmet, mint a sportcsarnok felépítése, a teniszezők csarnokának, valamint a Thurzó Lajos Általános Iskola tornatermének a felújítása. Kitért arra is, hogy a Kertek helyi közösségben az elmúlt négy évben szinte csak a tartományi kormánynak köszönhetően folytatták a csatornahálózat építését, tartományi pénzből aszfaltoztak utcákat, a Tornyosi úton így épül a kerékpárút, a déli kútmezőn így fúrtak kutat. Szólt a munkahelyteremtő, a vállalatoknak, az egészségügynek és a mezőgazdaságban nyújtott támogatásokról is.

A sajtótájékoztatón Predrag Popović alelnök is arra szólította föl a közvéleményt, ítélje el a Szerb Haladó Párt viselkedését.

Bejelentették, hogy a DP március 4-én 18 órától a zentai városháza nagytermében lakossági fórumot tart Ki lesz itt a házmester? címmel. Az összejövetelen a párt helyi jogászai ismertetik a lakásokról és a lakóépületek karbantartásáról szóló törvényjavaslat rendelkezéseit, amely már a köztársasági parlament előtt van.