2024. március 28., csütörtök

Bővülő, színvonalasabb postai szolgáltatások

A városházán együttműködési protokollt írt alá a Szerbiai Postaforgalmi Közvállalat és az újvidéki önkormányzat.

A protokollnak köszönhetően hamarosan új postafiókok és internetes csomópontok nyílnak városszerte, kívánság szerint házhoz szállítják majd a Városi Könyvtárból megrendelt könyveket (Ótos András felvétele)

A protokollnak köszönhetően hamarosan új postafiókok és internetes csomópontok nyílnak városszerte, kívánság szerint házhoz szállítják majd a Városi Könyvtárból megrendelt könyveket (Ótos András felvétele)

Milan Krkobabić, a Szerbiai Postaforgalmi Közvállalat igazgatója és Miloš Vučević polgármester az újvidéki városházán aláírták az önkormányzat és a közvállalat együttműködési protokollját. A dokumentum lehetővé teszi, hogy továbbfejlesszék az elektronikus közigazgatás rendszerét. A fejlesztéseknek köszönhetően eredményesebben működhet majd a városi adminisztráció, de lehetővé teszi a posta hálózatának a további terjeszkedését is a városban.

– Ez egy keretegyezmény, amelynek köszönhetően több konkrét együttműködési lépésre kerül majd sor az önkormányzat és a Szerbiai Postaforgalmi Közvállalat között. Rendkívül fontos lépést tettünk, nagyságrendben Újvidék az ország második városa, a tartományi székváros fejlett gazdasággal rendelkezik, és egyetemeiről is híres. Arra törekszünk, hogy minél jobb együttműködés alakuljon ki a városigazgatás és a Szerbiai Postaforgalmi Közvállalat között. Nyilvánvaló, hogy a műszaki újítások új fejezetet nyithatnak az önkormányzat munkájában. Örvendetes hír, hogy partnerünk új szolgáltatásokat nyújt majd polgárainknak. Jelenleg a legfontosabb az új postai tolóablak-szolgálatok megnyitása a város különböző pontjain. Először is a futaki Kultúrközpontban nyílik meg egy új posta, majd Sajlovo helyi közösség területén is, mert itt van a legnagyobb szükség ezekre – mondta a polgármester.

Az aláírt protokoll tartalmazza a posták újvidéki hálózatának a bővítését, valamint a Posta NET internetes szolgáltatás fejlesztését.

– Tavaly egy hasonló protokollt írtak alá a belgrádi városvezetéssel, az idén Újvidékre került sor. Az új szerződés a korábbinál színvonalasabb szolgáltatásokat jelent majd az újvidékiek számára, postai ügyeiket sokkal gyorsabban intézhetik majd a jövőben. Az együttműködésünknek van egy másik nagyon fontos pontja is, amely a közvállalatokat érinti. Újvidéken sok közvállalat működik, a Szerbiai Postaforgalmi Közvállalat az ország legnagyobb közvállalata, nagyon jól szervezett, ezért példaként szolgálhat. Örvendetes hír, hogy Vučević polgármester kész az újításokra, felismeri, hogy mi a legjobb Újvidék polgárainak. Az új postai létesítmények megnyitása mellett a Városi Könyvtárral együtt lehetővé tesszük, hogy a polgárok postai úton kölcsönözhessenek könyvet, amelyeket a megrendelés után a kért címre szállítunk. Ezek mellett internetpontokat nyitunk városszerte, megpróbáljuk az idősebbeket is megtanítani a számítógép és az internet használatára – magyarázta Krkobabić.