2024. március 28., csütörtök

Új ablakok, új vízvezeték

A magyarkanizsai önkormányzat sikeres pályázatai

A Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság igazgatója, Nebojša Malenković és Nyilas Mihály tartományi oktatási titkár és kormányalelnök tegnap Magyarkanizsán az igazgatóság által támogatott beruházások helyszíneire látogatott. A Gyöngyszemeink gyermekintézmény új nyílászárókat kapott, valamint Magyarkanizsán hat utcában 2153 méter régi azbeszt vízvezetékcsövet cseréltek ki.

Veselinov Ibolya, Nyilas Mihály és Nebojša Malenković az új óvodaablakok előtt (Puskás Károly felvétele)

Veselinov Ibolya, Nyilas Mihály és Nebojša Malenković az új óvodaablakok előtt (Puskás Károly felvétele)

– Sikeresen pályáztunk az önkormányzattal a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóságnál, 2,5 millió dinárt kaptunk, amelyből a központi épületünk összes ablakát és két bejárati ajtaját ki tudtuk cserélni, ami energiatakarékossági és esztétikai szempontból is nagyon jelentős volt – mondta el Veselinov Ibolya, a Gyöngyszemeink óvoda igazgatónője.

Nyilas Mihály tartományi oktatási titkár és kormányalelnök nyilatkozatában elmondta:

– Mivel az oktatási épületeink meglehetősen elavult, rossz állapotban vannak, ezért szükséges a felújításuk. Elsősorban az energiatakarékosság a cél, a nyílászárók felújításával az intézmények energiaköltségeinek csökkentését tudjuk segíteni. Örülök, hogy a tavalyi sikeres pályázat után most már az új ablakok és ajtók biztosítják a kisebb fűtésszámlát, és egy szép óvoda várja a gyerekeket.

A vendégek megtekintették a vízvezeték cseréjét (Puskás Károly felvétele)

A vendégek megtekintették a vízvezeték cseréjét (Puskás Károly felvétele)

Nebojša Malenković, a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság igazgatója:

– A vízvezetékcsövek cseréje a kanizsai lakosok régi problémáját volt hivatott megoldani: a jövőben az új polietilén csöveken keresztül sokkal egészségesebb, tisztább lesz a helyiek ivóvize. Az óvodai ablakok és ajtók cseréjének hála pedig az oda járó 130 gyerek és az ott dolgozó 30 felnőtt mindennapi tevékenységét végezheti sokkal jobb körülmények között.

Dr. Bimbó Mihály, Magyarkanizsa polgármestere:

– Az elmúlt időszakban önkormányzatunk több programban is eredményesen pályázott a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóságnál. A legutóbbi két sikeres beruházás helyszíneit tekintettük meg. A Gyöngyszemeink óvoda nyílászáróinak cseréje nagyon régóta aktuális volt, az igazgatóságtól kapott összegből sikerült korszerűbbé, szebbé és energiatakarékosabbá tenni az épületet. A másik beruházás, a vízvezeték-hálózat felújítása jelenleg hat utcában folyik a pályázaton nyert 15 millió dinárból. A vízvezeték-hálózat felújítása tovább folytatódik majd a nagyberuházási igazgatóság segítségével, a Zentai utcában húzódó fő vízvezeték cseréjére is hamarosan sor kerül.