2024. április 20., szombat
NEMZETPOLITIKAI ÁLLAMTITKÁRSÁG

Kárpát-medencei körút a fiatal magyar vállalkozók támogatására

A nemzetpolitikai államtitkárság a Design Terminállal együttműködve március és május között Kárpát-medencei körutat szervez a 2016 a külhoni magyar fiatal vállalkozók éve program keretében.

Az államtitkárság az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta, a körút során tizennégy helyszínre látogatnak el a Kárpát-medencében. A körút célja a 40 év alatti helyi pályakezdő vállalkozók szakmai erősítése és támogatása, az induló vállalkozások segítése. Mint írták, a körút során gyakorlott mentorok fognak négyórás szakmai előadásokat tartani fiatal vállalkozók és vállalkozni vágyó fiatalok számára. A tréning kiegészül egy személyre szabott konzultációs fórummal nyolc kiválasztott vállalkozás számára, ennek keretében a vállalkozások egy térítésmentes, 45 perces intenzív tanácsadásban részesülhetnek PR, marketing, kommunikáció, pénzügyi tervezés, illetve üzletfejlesztés területeken. A konzultációs alkalmakra a mentorok bármilyen területről érkező vállalkozókat szívesen fogadnak.

Az előadások szabadon látogathatóak, de jelentkezéshez kötöttek. Ezért javasolják, hogy a www.vallalkozokeve.hu honlapon töltsék ki a jelentkezési lapot, mivel az egyes helyszínekre a jelentkezést a terem férőhelyeinek beteltével vagy legkésőbb a rendezvény előtt öt nappal zárják.

A szakmai tanácsadást igénylő vállalkozók és vállalkozói csoportok egy a tevékenységükre irányuló rövid kérdőív kitöltésével jelentkezhetnek, amely szintén a www.vallalkozokeve.hu honlapon érhető el.

Szabadkán április 4-én, Nagybecskereken pedig április 5-én tartják a szakmai előadást.