2024. április 24., szerda

Látogatóban az év első zentai babájánál

Ceglédi Rudolf zentai polgármester tegnap ajándékot vitt az idei év első zentai újszülöttjének. Urbán Emília január negyedikén született Szántó Tímea és Urbán Dávid első gyermekeként.

Emília az anyukával és a polgármesterrel (Gergely Árpád felvétele)

Emília az anyukával és a polgármesterrel (Gergely Árpád felvétele)

A jó kedélyű és érdeklődő tekintetű pici lány 3380 grammal és 50 centivel jött a világra, és mára már annyit gyarapodott, hogy öt kiló felett van a súlya. Anyukája elmondása szerint Emília nagyon aranyos kislány, keveset sír, sokat alszik, és éjjel is hagyja aludni a családot, mindössze párszor kel föl egy kis anyai melegségre vágyva. Dávid, a büszke apuka alig várta lánya megszületését, és már ez alatt a rövid idő alatt is nagyon összeszoktak, megszerették egymást. A fiatalok egyelőre Tímea szüleinél laknak, de a baba megerősödése után külön szeretnének költözni. Egyelőre azonban nagyon jól jön a nagyszülői segítség, és ebben az édesapa szülei is jeleskednek.

– Emília császármetszéssel született, mert a karjára kétszer is rá volt tekeredve a köldökzsinór, így amíg én lábadoztam, a körülöttem levők segítettek ellátni a babát. Szerencsére gyorsan felépültem, de a rólunk való gondoskodás most is nagyon jólesik – mondta az anyuka.

Ceglédi Rudolf polgármester sok jókívánsággal és ajándékkal érkezett a családhoz.

– Ruhát, törölközőt, kozmetikumokat hoztam a babának. Ezek csak jelképes ajándékok, egy kis figyelmesség az önkormányzattól. A pénzt, amit minden zentai család megkap első gyermeke születésekor, már nekik is átutaltuk, arra költik, amire szükségük van. Fontosnak tartjuk azt az összeget, amit önkormányzatunk ad az elsőszülöttnek, mert ilyenkor a családoknak igen sok a kiadásuk, és minden dinár jól jön – fogalmazott a polgármester.

Az édesapa elmondta, hogy az önkormányzati támogatást még nem költötték el, de mindenképp Emíliának vesznek belőle valamit. Egyelőre mindenük megvan, a kiságy és a babakocsi vásárlásánál segítettek a nagyszülők, ruhát ők maguk is sokat vettek, de a rokonoktól, barátoktól is kaptak bőven.

A fiatal szülők azt mondták, egyszer majd testvért is szeretnének Emíliának, de előbb külön akarnak költözni. Tímea gyógyszerésztechnikusnak tanult, és jelenleg munkanélküli, Dávid pedig magasfeszültségű villanyszerelő, és a cukorgyárban dolgozik.