2024. április 24., szerda

A számokról megállapodtak

Nem azért nem lesz nagy ellenzéki koalíció, mert a feleknek nem sikerült alkut kötniük a mandátumok elosztásáról, állítja Tadić

Azt, hogy miért nem sikerült az Európa párti, köztársasági szinten ellenzékből politizáló pártoknak közös nevezőre jutniuk a választási koalícióról és miért nem egy közös listát állítanak, kizárólag a Demokrata Párttól kell megkérdezni, nyilatkozta a hétfőn sikertelenül lezárult koalíciós tárgyalásokkal kapcsolatban Boris Tadić, a Szociáldemokrata Párt elnöke.

Tadić, a DP valamikori elnöke kitart amellett, hogy a szóban forgó pártoknak közösen kellett volna listát állítaniuk az előrehozott köztársasági választásokon, mivel úgy tudtak volna a legsikeresebben küzdeni Aleksandar Vučić kormányfő és pártja, a Szerb Haladó Párt ellen. Szavai szerint valótlanok azok a sajtóállítások, amelyek szerint a pártoknak a mandátumok elosztásáról nem sikerült megállapodniuk. Ezért egyedül a DP mondhatja meg, hogy mi jelentett számukra akadályt, nyomatékosította Tadić.

Az SZP folytatja a koalíciós tárgyalásokat a Liberális Demokrata Párttal, a Vajdasági Szociáldemokrata Ligával és más, kisebb pártokkal, mondta Tadić.