2024. március 29., péntek

Zentai győzelem a kanizsai emléktornán

A kanizsai tornagyőztes Zenta csapata

A kanizsai tornagyőztes Zenta csapata

A magyarkanizsai sportcsarnokban rendezték meg a 16. Lékó János kispályás labdarúgó-emléktornát a 2003–2004-es utánpótlás-korosztályban. A tornán hat csapat vett részt, először a csoportmérkőzéseket, majd a helyosztókat játszották le, és minden részt vevő csapat serleget kapott. Az emléktornán a házigazda tóthfalusi Nyers István Akadémia, a magyarkanizsai Potisje, az adorjáni Tisza, a Horgos, a Zenta és a moholi Bácska vett részt. A tornán jó iramú, színvonalas és sportszerű mérkőzéseket látott a közönség, a gyerekek lelkesen és odaadóan játszottak. Az emléktorna győztese a Zenta csapata lett, amely veretlenül és kapott gól nélkül szerezte meg az első helyet.

Eredmények, 1. csoport: Zenta–Bácska 1:0, Zenta–Potisje 5:0, Bácska–Potisje 2:0. 2. csoport: Nyers István–Tisza 4:0, Horgos–Tisza 1:0, Nyers István–Horgos 2:0. Az 5. helyért: Potisje–Tisza 4:1. A 3. helyért: Horgos–Bácska 2:0. Az 1. helyért: Zenta–Nyers István 2:0.

A legjobb játékos: Martin Bošnjak (Horgos). A legjobb kapus: Hatala Dominik (Potisje). A legjobb góllövők: Csorba Martin és Kovács Halmai Ádám (mindketten Zenta) 3-3 gól.

A Zentán győztes nagybecskerekiek

A Zentán győztes nagybecskerekiek

Nagybecskereki siker a Vukov Dušan-tornán

Szombaton rendezte meg a Zenta Labdarúgóklub és a zentai sportszövetség az I. Vukov Dušan nemzetközi korosztályos emléktornát. A versenyt, amelynek a városi sportcsarnok adott otthont, a 2005-ben született gyerekek számára írták ki. Nyolc csapat vett rajta részt, a nagybecskereki Petlić, a hódsági Tekstilac, a topolyai TSC, a bácsföldvári Vojvodina, a Szekszárd, a szentendrei Dunakanyar, valamint a házigazda két csapata. Két négytagú csoportot hoztak létre, majd a körmérkőzéseket követően a csoportok első két helyezettjei az érmekért folytatták a küzdelmet, a harmadik és negyedik helyezettek pedig az 5–8. helyek sorsáról döntöttek.

A 7. helyet a Tekstilac szerezte meg, miután 6:1 arányban legyőzte Zenta B csapatát. Az 5. helyért vívott mérkőzésen a Vojvodina 3:0-ra verte a Dunakanyart. A bronzmérkőzésen a Szekszárd a Zenta A csapatát múlta fölül 2:0-ra. A döntőben a Petlić és a TSC csapott össze. Sok lehetőség adódott mindkét fél előtt, a vezetést Sabo Aleksandarnak köszönhetően a topolyaiak szerezték meg, de néhány perccel később a nagybecskereki Filip Brankov egyenlített. A változatos mérkőzés döntetlennel zárult, következtek a büntetők, amelyek során a bánáti csapat játékosai voltak a magabiztosabbak: ők mindhárom lövésüket gólra tudták váltani, míg a topolyaiak egyik játékosa hibázott.

A végső sorrend: 1. Petlić (Nagybecskerek), 2. TSC (Topolya), 3. Szekszárd, 4. Zenta A, 5. Vojvodina (Bácsföldvár), 6. Dunakanyar (Szentendre), 7. Tekstilac (Hódság), 8. Zenta B.