2024. március 28., csütörtök

Vučić március 1-jén jelenti be a választásokkal kapcsolatos döntését

Március 1-jén, a közszolgálati televízióban fogja bejelenteni a választásokkal kapcsolatos döntését Aleksandar Vučić szerb kormányfő, azoknak pedig, akik elvitatják politikáját, szombaton is azt üzente, hogy senkit sem fog a választások után koalícióra kényszeríteni, mint ahogyan az sem jut eszébe, hogy a választások utáni esetleges koalíció kedvéért bármiféle kompromisszumot kössön.
A kormányfő ma Rumán elmondta, manapság a különféle érdekeknek olyan széles skálája létezik a szerbiai politikai porondon, hogy azt nehéz áttekinteni, ezért úgy véli, minderről egy jó fél év múlva lehet majd beszélgetni.

„Arról azonban nyíltan kell beszélgetnünk, hogyan fogunk előrehaladni a jövőben és semmiféle kompromisszumokra nem vagyok hajlandó azzal a tervvel és programmal kapcsolatban, ami Szerbia jövőjére vonatkozik” – üzente Vučić.

„Ha valaki nem látja azokat a nyilvánvaló sikereket, amelyet az IMF és a Világbank is elismer, az nem látja azt sem, hogy jó úton haladunk” – szögezte le a szerb kormányfő.