2024. március 29., péntek

Kivonják a forgalomból a négyes csomagolású Snickers csokoládét

Egyetlen hollandiai panasz után 55 országban eltüntették a polcokról a gyár féléves termelését

Szerbiában is kivonják a forgalomból a Snickers csokoládékat, jelentette be csütörtökön a csokoládégyár illetékese a belgrádi sajtó szerint. Egy holland fogyasztó műanyag darabkákat talált az egyik csokiban, és emiatt a BBC szerint a fél világból visszavonja a Mars Inc. vállalat a féléves termését. Az első hírek szerint nemcsak a Snickers és a Mars csokoládékról van szó, hanem a Milky Way csoki is érintett. Azok a termékek kerültek le 55 ország boltjainak polcairól, amelyeknek szavatossági ideje 2016. június 19-től 2017. január 8-ig terjed. Az amerikai gyártó nem közölte, hogy mennyi csokoládéban lehet műanyag darabka, de azt tudni, hogy csak Németországban naponta 10 millió darab édességet gyártanak.

A belgrádi sajtó a gyártóra hivatkozva már pontosít, hogy a gyanús termék csupán a Snickers, mégpedig a nagyobb csomagolású, amelyben négy 50 grammos csokoládé van. Csak erre az egy termékre vonatkozik a termékvisszahívás, ráadásul csak arra, amelyiket Hollandiában gyártottak, más termékekre nem.

Szerdán a Mars Inc. a fent jelzett szavatossági idejű termékeket kivonta a forgalomból. Mi csütörtökön délután Szabadka három boltjában jártunk. Mindháromban délután még ott voltak a visszahívásra váró termékek.

Úgy látszik, Szerbia nagyon messze van, kell egy kis idő, mire itt nálunk is reagálnak.

Magyarországon a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal vizsgálja az esetet. Ott visszavonták a Snickers, a Mars, a Milky Way, a Celebrations és a Mini mix termékeket is.